Ετοιμάζεται η νέα ηλεκτρική Porsche Boxster

Ετοιμάζεται η νέα ηλεκτρική Porsche Boxster

H αποκλειστικά ηλεκτρική νέα Porsche Boxster που θα λανσαριστεί το 2025, απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται στο δρόμο.

O κατασκοπευτικός φακός απαθάνατησε για πρώτη φορά τη νέα γενιά της Porsche Boxster να δοκιμάζεται στο δρόμο. Οι νέες 718 Cayman και 718 Boxster θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικές και θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα με διάταξη που θα «μιμείται» τα κεντρομήχανα χαρακτηριστικά των μοντέλων.

Η πλατφόρμα θα υιοθετηθεί στο μέλλον και από τις ηλεκτρικές σπορ κατασκευές των Lamborghini και Audi.

Porsche Boxster

Όσον αφορά την Porsche, η γερμανική εταιρεία θέλει να λανσάρει τα δύο σπόρτσκαρς στις αρχές του 2025, λίγο μετά από την ηλεκτρική Macan που θα λανσαριστεί το 2024. Θα ακολουθήσουν η ηλεκτρική Cayenne και ένα 7θέσιο SUV με μήκος πάνω από 5 m., ενώ το 2027, θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά της Taycan και η ηλεκτρική έκδοση της Panamera.

Το εμπρός και πίσω μέρος του πρωτότυπου εξέλιξης της 5ης γενιάς των Boxster/Cayman, δείχνει να απέχει από το μοντέλο παραγωγής, με την Porsche να θέλει να μπερδέψει το κοινό τοποθετώντας μια ψεύτικη απόληξη εξάτμισης.

Porsche Boxster

Tέλος, θυμίζουμε ότι η Porsche θέλει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων της να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 80% μέχρι το 2030.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube