H Ferrari KC23 ζεσταίνεται στη πίστα του Fiorano [video]

H Ferrari KC23 ζεσταίνεται στη πίστα του Fiorano [video]

Λίγο πριν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της, η Ferrari KC23 ζεσταίνει τις μηχανές της στην πίστα του Fiorano.

Ferrari KC23

Η Ferrari KC23 είναι στην ουσία μία 488 GT3 με άλλη ενδυμασία, που όμως δεν είναι νόμιμη για δρόμο. Έπειτα από τη Ferrari SF90 XX Stradale/Spider, οι Ιταλοί τολμούν ξανά με την Ferrari KC23.

Πρόκειται για μια μοναδική δημιουργία και όχι για μοντέλο παραγωγής. Βασίζεται στην 488GT3, το αγωνιστικό με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Ferrari. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι των Ιταλών στο YouTube, διακρίνεται η Ferrari KC23, με προστατευτικό καμουφλάζ να πραγματοποιεί τα τελευταία χιλιόμετρα των δοκιμών της στην πίστα του Fiorano.

H Ferrari KC23 δεν είναι ένα μοντέλο παραγωγής, αλλά μια δημιουργία ειδικά διαμορφωμένη για έναν και μόνο πελάτη του Maranello

Ferrari

Μπορεί οι γραμμές της να είναι αρκετά κομψές, όταν όμως μπει στην πίστα μετατρέπεται σε πολεμική μηχανή, με τους αεραγωγούς να ανοίγουν αυτόματα. Όντας δημιούργημα του Ferrari Special Projects διαθέτει ανασχεδιασμένη ενεργητική αεροδυναμική με κινούμενα πάνελ αμαξώματος. Υπάρχει μάλιστα και η δυνατότητα αφαίρεσης της μεγάλης πίσω αεροτομής για πιο γραμμική εμφάνιση.

Ferrari

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λεφτά υπάρχουν: H Ferrari έχει πουλήσει όλη τη παραγωγή της μέχρι το 2025

Για αεροδυναμικούς λόγους, οι συμβατικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί με πλευρικές κάμερες. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, θυμίζοντας LaFerrari, με το φινίρισμα του αυτοκινήτου να έρχεται στην απόχρωση Gold Mercury.

Το εσωτερικό (με έντονες καταβολές αγωνιστικού αυτοκινήτου) περιλαμβάνει μπάκετ, ρολ-κέιτζ, αγωνιστικού τύπου τιμόνι και διακόπτες και ψηφιακό πίνακα οργάνων. O υπερτροφοδοτούμενος V8 των 3,9 lt της Ferrari KC23 προέρχεται από την 488. Δεν διευκρινίζεται όμως αν υπάρχουν περεταίρω βελτιώσεις. Θυμίζουμε πως στην αγωνιστική 488 GT3 Evo είχε ονομαστική ισχύ 600 ίππων και 700 Nm ροπής. Ομολογουμένως, ο ήχος του V8 ακούγεται σαν μελωδία συμφωνικής ορχήστρας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι απαλλαγμένος από οποιονδήποτε κανονισμό καταστολής θορύβου.

Ferrari

Η μοναδική αυτή Ferrari, αφού παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, βρίσκεται παρκαρισμένη στο μουσείο των Ιταλών στο Maranello. Εκεί θα παραμείνει μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, θα παραδοθεί στον αν μη τι άλλο ζάμπλουτο και τυχερό ιδιοκτήτη της, το όνομα του οποίου κρατείται κρυφό ως επτασφράγιστο μυστικό.

Αυτή λοιπόν είναι η δεύτερη απόπειρα της Ferrari να διαβεί τον σχεδιαστικό της Ρουβίκωνα. Λέτε να τριτώσει το καλό;

Ferrari

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube