Ferrari KC23, μια 488 GT3 Evo με κυριλέ ρούχα

Ferrari KC23, μια 488 GT3 Evo με κυριλέ ρούχα

Η Ferrari KC23 είναι ουσιαστικά μια 488 GT3 που αλλάζει το αγωνιστική φορεσιά της με μια στολή haute couture. Αλλά μόνο για πασαρέλα, καθώς αυτή η μοναδική Ferrari δεν είναι street legal.

Ferrari KC23

Το Maranello διαβαίνει τον σχεδιαστικό ρουβίκωνα, μιας και ύστερα από τη Ferrari SF90 XX Stradale/Spider, μας παρουσιάζει τη Ferrari KC23. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι, με την ουσία και τη κυριολεξία του όρου και μόνο για επίδειξη στην πίστα. Η Ferrari KC23 βασίζεται στην αγωνιστική 488 GT3, ένα αυτοκίνητο με το οποίο η Scuderia έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από 530 νίκες από το 2016. Επίδοση που το χρίζει το αγωνιστικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες νίκες στην Ιστορία, δημιούργημα μιας φίρμας με ήδη εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στους αγώνες.

Η Ferrari KC23 εξελίχτηκε από το τμήμα ειδικών πρότζεκτ του Μοντενέζου κατασκευαστή για λογαριασμό ενός άγνωστου πελάτη.

Ferrari KC23

Μην ξεγελιέστε όμως από την κομψότητα των γραμμών του αυτοκινήτου. Μόλις η Ferrari KC23 μυρίσει πίστα, το αμάξωμά της μεταμορφώνεται και οι αεραγωγοί ανοίγουν αυτόματα.

Εάν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε τις αμέτρητες ώρες που πέρασε αυτό το μοναδικό κομμάτι στην αεροδυναμική σήραγγα, θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε την τεράστια πίσω πτέρυγα.

Ferrari KC23

Αν και η τεχνική βάση είναι πανομοιότυπη με αυτή της Ferrari 488 GT3 Evo, το τμήμα Ferrari Special Projects δεν ανακύκλωσε ούτε ένα πάνελ από το αμάξωμά της. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η ψύξη και η (ενεργή) αεροδυναμική έχουν ανασχεδιαστεί πλήρως.

Σημειώστε επίσης τις πόρτες εμπνευσμένες από τη LaFerrari και τα μεθακρυλικά πίσω φώτα που βασίζονται στο Vision GT. Για να μην αναφέρουμε την απόχρωση Gold Mercury με την οποία «βάφεται» η Ferrari KC23.

Ferrari KC23

Στο εσωτερικό, οι ομοιότητες με τη Ferrari 488 GT3 Evo είναι πιο εμφανείς, με το ταμπλό και το κόκπιτ εν γένει να είναι πολύ κοντά σε αυτά του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας έχει επίσης παραληφθεί ως έχει. Με την αγωνιστική προδιαγραφή του υπερτροφοδοτούμενου V8 των 3,9 λίτρων της 488 Pista να τοποθετείται επίσης στη Ferrari KC23.

Ferrari KC23

Η Ferrari KC23 θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Goodwood Festival of Speed και στη συνέχεια θα εκτεθεί στο Μουσείο Ferrari στο Maranello για λίγο, προτού ο ανυπόμονος το δίχως άλλο αγοραστής παραλάβει το πανάκριβο παιχνιδάκι του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube