Λεφτά υπάρχουν: Η Ferrari έχει πουλήσει όλη την παραγωγή της μέχρι το 2025

Λεφτά υπάρχουν: Η Ferrari έχει πουλήσει όλη την παραγωγή της μέχρι το 2025

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Ferrari για το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Ferrari

Aύξηση των κερδών της, ανακοίνωσε η Ferrari, καθώς οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν από τα νέα μοντέλα και τις αγορές της Αμερικής και της Κίνας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε €297 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με €239 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, καθώς σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 10% (3.567 αυτοκίνητα) ,ενώ παράλληλα αυξήθηκε η μέση τιμή πώλησής τους.

Την ίδια στιγμή, η Ferrari αναφέρει πως τα βιβλία παραγγελιών της καλύπτουν όλη την παραγωγή έως το 2025. 

Εκτός από την Purosangue που αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της Ferrari, τρία επιπλέον μοντέλα θα παρουσιαστούν πριν από το τέλος του έτους, επομένως το Maranello βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει το περσινό ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών με 13.221 μονάδες.

Η ταυτότητα των τριών νέων αυτοκινήτων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά ένα από αυτά αναμένεται να είναι μια extreme έκδοση της SF90 Stradale. Μια άλλη νέα Ferrari θα είναι πιθανώς η αντικαταστάτρια της 812 Superfast, λαμβάνοντας υπόψη κάποιες πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Η αγορά της Αμερικής φαίνεται να είναι η πιο ισχυρή για τη Ferrari καθώς εκεί, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 46%, ενώ αυτές στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 39%. Αντίθετα στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 12%.
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 
Ξέρεις ποιο είναι παγκόσμιο best-seller 2022; Αμ, δε!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα λιπαντικά του κινητήρα [video]
Opel SUV: Γκάμα πασπαρτού με τους πιο δελεαστικούς όρους αγοράς

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube