Ferrari: Αναβαθμισμένες 488 Challenge Evo και 488 GT3 Evo [video]

Ferrari: Αναβαθμισμένες 488 Challenge Evo και 488 GT3 Evo [video]

Τα αγωνιστικά μοντέλα του Maranello γίνονται ακόμα καλύτερα για την ερχόμενη σεζόν.

Στα πλαίσια του Ferrari Finali Mondiali στην πίστα του Mugello, η ιταλική φίρμα παρουσίασε τις βελτιωμένες αγωνιστικές εκδόσεις 488 Challenge Evo για το ενιαίο πρωτάθλημα Ferrari Challenge, και 488 GT3 Evo για τα πρωταθλήματα GT της FIA.

Ferrari 488 GTE evo

Ξεκινάμε από την αγωνιστική Ferrari 488 GT3 Evo η οποία αναβαθμίστηκε όσον αφορά την αεροδυναμική, το στήσιμο, την ασφάλεια και την αξιοπιστία, με βάση τα σχόλια των ομάδων που έτρεχαν με 488 GT3 τα προηγούμενα χρόνια.

Μπορεί οι αλλαγές να μην είναι εύκολα διακριτές από ένα άπειρο μάτι, όμως στον ανασχεδιασμό της μάσκας δαπανήθηκαν πάνω από 18.000 εργατοώρες. Ο νέος προφυλακτήρας με τα πρόσθετα πλευρικά πτερύγια και το μεγάλο σπλίτερ παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη από πριν χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την αεροδυναμική. Επιπλέον, η 488 GT3 Evo απέκτησε μεγαλύτερες εσοχές στα εμπρός φτερά και πίσω αεροτομή διαφορετικού σχήματος. 

Ferrari

Από πλευράς στησίματος, η 488 GT3 Evo έχει μακρύτερο μεταξόνιο (ίδιο με της 488 GTE) για μείωση της φθοράς των ελαστικών και ευκολότερη μετάβαση από το GT3 στο GTE, ενώ το κέντρο βάρους βρίσκεται πλέον χαμηλότερα. Ο twin-turbo V8 κινητήρας δεν έχει δεχθεί επεμβάσεις, όμως χάρη στο νέο εγκέφαλο έχει βελτιωθεί η αξιοπιστία του και η κατανομή ροπής.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέο κάθισμα προδιαγραφών FIA που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sabelt για τις κατηγορίες GT3 και GTE, είναι πιο άκαμπτο και 2,4 kg ελαφρύτερο με νέες ζώνες ασφαλείας.

Για όσους ασχολούνται με τους 24ωρους αγώνες αντοχής υπάρχει το πακέτο 24H/Endurance που περιλαμβάνει επιπλέον φώτα στον προφυλακτήρα, εξοπλισμό για ταχύτερο ανεφοδιασμό με λάδι και ψυκτικό, συμπλέκτη από ανθρακονήματα, δαγκάνες φρένων της GTE, ατσάλινα μπουλόνια τροχών, προαιρετικούς αισθητήρες και προαιρετικά φώτα LED τύπου Le Mans με φωτεινότητα 4.500 lumen.

Όλες οι αναβαθμίσεις που φέρει η Evo είναι διαθέσιμες και για τις παλιότερες 488 GT3.

Ferrari

Συνεχίζουμε με την 488 Challenge Evo που έρχεται τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της υφιστάμενης 488 Challenge, φέροντας βελτιώσεις σε απόδοση, κράτημα και ανθεκτικότητα.

Η νέα μάσκα χαρακτηρίζεται από μακρύτερο εμπρός πρόβολο, φαρδύτερες εισαγωγές αέρα, δύο πλευρικά πτερύγια και νέο σπλίτερ. Έτσι, το αυτοκίνητο παράγει 50% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σύγκριση με την 488 Challenge. Στο πίσω μέρος, οι αναφορές στην FXX-K είναι εμφανείς όσον αφορά το σχεδιασμό του προφυλακτήρα με επιπλέον εσοχές στο πλάι και κάτω από την αεροτομή.

ferrari

Η νέα αεροδυναμική ισορροπία συνδυάζεται με καινούριες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα E-Diff3 και F1-TCS. Επιπλέον, τα νέα ελαστικά της Pirelli με διαστάσεις 275/675-19 εμπρός και 315/705-19 πίσω, προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση και έχουν πιο σταθερή απόδοση σε περισσότερους γύρους. Kάθε οδηγός θα μπορεί να ρυθμίζει ξεχωριστά την κάθετη δύναμη στο εμπρός και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Ferrari Challenge. Το σύστημα πέδησης έχει επίσης αναβαθμιστεί με νέος δίσκους εμπρός και μεγαλύτερους δίσκους πίσω, έτσι ώστε να αντέχει περισσότερο σε σκληρή χρήση

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα νέο τιμόνι που εξελίχθηκε με την εμπειρία από τις FXX-K Evo και 488 GTE, το οποίο ενσωματώνει paddles αλλαγής σχέσεων και το χαρακτηριστικό manettino για επιλογή ενός εκ των τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης. Η 488 Challenge Evo απέκτησε επίσης την κάμερα οπισθοπορίας της 488 GTE, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες των πελατών της Ferrari.

Όλα τα νέα εξαρτήματα και βελτιώσεις της 488 Challenge Evo διατίθενται και για αναβάθμιση των υφιστάμενων 488 Challenge.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube