H Alfa Romeo Tonale δεν θα βγει σε έκδοση Quadrifoglio

H Alfa Romeo Tonale δεν θα βγει σε έκδοση Quadrifoglio

Το ιταλικό C-SUV θα έχει διαφορετική στόχευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Αutoblog, η Alfa Romeo Tonale δεν θα αποκτήσει έκδοση Quadrifoglio, όπως η Giulia και η Selvio, καθώς οι προτεραιότητες για αυτό το μοντέλο είναι διαφορετικές. Οι φήμες έρχονται λίγο μετά από την ανακοίνωση πως η Alfa Romeo δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το έμβλημα GTA σε κανένα άλλο μοντέλο της πέρα από την Giulia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαρροή: Η έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo Tonale

Η έκδοση παραγωγής της Tonale θα απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν ένα premium SUV με ιταλικό design και σύστημα plug-in hybrid. Σε αυτό το κλίμα, η κορυφαία έκδοση του C-SUV θα έχει ισχύ 330 PS χάρη σε ένα υβριδικό τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2,0 λίτρων που θα παρουσιάζει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στόχος των ομίλων PSA και FCA που ετοιμάζονται για τη συγχώνευσή τους, είναι να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κερδοφορία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα θυσιαστεί ένα μέρος του εκρηκτικού χαρακτήρα των Afla Romeo. Έτσι, η πλατφόρμα που θα φιλοξενεί την Tonale δεν θα είναι η Giorgio (Giulia και Stelvio) αλλά η FCA Small Wide (Jeep Renegade και Jeep Compass PHEV), ενώ το στήσιμο θα δίνει περισσότερη έμφαση στην άνεση παρά στην οδηγική απόλαυση.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο ο Fabio Migliavacca δήλωσε πρόσφατα πως η Tonale θα προσφέρει εξίσου δυναμική οδήγηση με την Giulietta (την οποία αντικαθιστά στη νέα γκάμα της Alfa Romeo), παρόλο που έχει αμάξωμα τύπου SUV. Επιπλέον, ο υπεύθυνος product marketing της Alfa Romeo τόνισε πως παρά τις ομοιότητες που θα έχει σε τεχνικό επίπεδο η Alfa Romeo Tonale με το Jeep Compass PHEV, τα δύο μοντέλα θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα: «Στο κομμάτι των επιδόσεων, θα είναι μια Alfa Romeo. Κάθε μάρκα που ανήκει στο FCA Group διατηρεί την ταυτότητά της ακόμα και με κοινά εξαρτήματα.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alfa Romeo: Η Tonale θα αντικαταστήσει την Giulietta

Η Alfa Romeo έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την παραγωγή της Tonale στο εργοστάσιο Pomigliano plant D'Arco. Η τελική έκδοση παραγωγής του C-SUV αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στα τέλη του 2020, με την εμπορική πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2021.

[Πηγή: Autoblog.it]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube