Το Geely Panda Knight γίνεται ηλεκτρικό μικρό-SUV

Το Geely Panda Knight γίνεται ηλεκτρικό μικρό-SUV

Ύστερα από ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη τον Απρίλιο, η Geely προσφέρει το πιο πρόσφατο μικρό αυτοκίνητό της σε σκληροτράχηλη έκδοση. Το Geely Panda Knight, εξοπλισμένο με όλα τα στιλιστικά τεχνάσματα των αληθινών 4x4.

Άρτι αφιχθείσα στην αγορά της μίνι αυτοκινήτων για την πόλη, με το Wuling Hongguang Mini EV απέναντί της, η Geely έπρεπε να αντιμετωπίσει την προβλέψιμη ανάδυση αυτού του επιφαινόμενου.

Διότι η Κίνα παραμένει πάνω απ’ όλα μια αγορά για μεγάλα αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις του Panda Mini EV κινούνται περίπου στις 7.000 μονάδες το μήνα, ενώ το Wuling έχει πέσει από 30/40.000 μηνιαίες μονάδες σε λιγότερες από 20.000.

Η τιμή του Geely Panda Knight θα κοστίζει περίπου €6.300, πολύ φθηνότερο δηλαδή από το Baojun Yep των €10.000+

Geely Panda Knight

Χωρίς αμφιβολία για να αντισταθμιστεί η διαφορά αυτή, η γκάμα του Panda επεκτείνεται για να καλύψει τις νέες, ιδιαίτερες τάσεις της πελατείας. Έτσι προέκυψε το Geely Panda Knight, μια «cross» εκδοχή που είχαμε ήδη δει στο Σαλόνι της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο με τη μορφή ενός πρωτοτύπου. 

Μεταξύ του κόνσεπτ και πραγματικότητας όμως, δεν έχουν αλλάξει ως είθισται και πολλά. Το σημαντικότερο που χρειάζεται να ξεχάσουμε είναι το φαντεζί σατέν χρώμα και τους τέσσερις μεγάλους προβολείς στην οροφή. Όλα τα άλλα έχουν διατηρηθεί, τα πλαϊνά προστατευτικά πρώτα απ’ όλα, αλλά και τα ψεύτικα άγκιστρα ρυμούλκησης εμπρός, τα χερούλια στο καπό, οι μπάρες οροφής, η πίσω πτέρυγα... Μέχρι και η πλευρική σκάλα…

Geely Panda Knight

Στο εσωτερικό, η ατμόσφαιρα σε πράσινους τόνους συνδυάζεται με νέα ταπετσαρία με μοτίβο που παραπέμπει σε ισοβαρείς γραμμές βαρομετρικού συστήματος. Οι διαστάσεις μεγάλωσαν ελαφρώς προς όλες τις κατευθύνσεις, με το μήκος να φτάνει τα 3,14 m, το πλάτος τα 1,57 mm, το ύψος 1,66 m και μεταξόνιο τα 2015 mm.

Όσον αφορά το τεχνικό φύλλο δεν υπάρχει καμία τεχνική αλλαγή, εκτός πιθανώς των τροχών που ανέβηκαν από τις 14 έως στις 15 ίντσες. Κατά τα λοιπά βρίσκουμε την έκδοση του ηλεκτρομοτέρ με τα 30 kW (41 PS) -δεν υπάρχει έκδοση 20 kW- και την μπαταρία των 17 kWh για αυτονομία 200 km κατά το αισιόδοξο κινεζικό πρότυπο CLTC.

Geely Panda Knight

Η τιμή αναμένεται περίπου στις 50.000 γουόν (€6.300), πολύ φθηνότερο δηλαδή από το Baojun Yep των 80.000 γουόν ή €10.000+. Ωστόσο, το δεύτερο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν είναι απλώς ένα μετασχηματισμένο μίνι EV.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube