Ford: Μικρό ηλεκτρικό SUV με σύστημα κίνησης Volkswagen

Ford: Μικρό ηλεκτρικό SUV με σύστημα κίνησης Volkswagen

Η συνεργασία που υπεγράφη μεταξύ VW και Ford θα μπορούσε να αποδώσει τους πρώτους καρπούς της, με τις φήμες να λένε για γερμανικό ηλεκτρικό πακέτο σε ένα δεύτερο e-SUV κάτω από τη Mustang Mach-E.

Το 2019 ήταν η χρονιά των Ford και Volkswagen που υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας που, μεταξύ άλλων, επικεντρώνεται σε δύο σημαντικούς τομείς: Τα επαγγελματικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα. Οι δύο φίρμες έχουν ήδη τέτοια μοντέλα στην γκάμα του τους αλλά, σύμφωνα με το Autoexpress, η Ford θα μπορούσε να επωφεληθεί από την εμπειρία Volkswagen και της οικογένειας ID για να λανσάρει ένα δεύτερο SUV, κόμπακτ αυτή τη φορά και τοποθετημένο κάτω από τη Mustang Mach-E.

Ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Ford Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι το Μπλε Οβάλ έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για μια «οικογένεια» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο πρότυπο της Mustang Mach-E. Σύμφωνα με πληροφορίες, μηχανικοί της Ford συναντήθηκαν με Γερμανούς ομολόγους τους τον Νοέμβριο για να αρχίσουν να μελετούν την ενσωμάτωση της μονάδας ισχύος και των μπαταριών του ID.3 σε νέα μοντέλα της Ford.

Η Ford έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι αυτό το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι, «ό,τι πουλάει», ένα crossover. Ωστόσο, δεν θα έχει το προφίλ και τις αναλογίες της μεγάλης αδελφής Mustang Mach-E, καθώς το μεταξόνιο και η πλατφόρμα MEB της Volkswagen που θα χρησιμοποιήσει η Ford δεν θα επέτρεπαν να επιτευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube