Παγκόσμια συμμαχία ανακοίνωσαν επίσημα VW και Ford

Παγκόσμια συμμαχία ανακοίνωσαν επίσημα VW και Ford

Σε ποιους τομείς θα συνεργαστούν - Ποια τα σχέδιά τους για το μέλλον. 

Η Ford Motor Co. και η Volkswagen Group δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν στους τομείς των επαγγελματικών και των μικρών pickups ενώ παράλληλα διερευνούν την δυνατότητα από κοινού ανάπτυξης των αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων ως μέρος μιας ευρείας εταιρικής σχέσης που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση χρημάτων για τις δύο εταιρείες.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονταν σε συζητήσεις τουλάχιστον από τον Ιούνιο και οι ανακοινώσεις έγιναν σε μια τηλεδιάσκεψη με Μέσα Ενημέρωσης από τον CEO της Ford Jim Hackett και τον CEO της VW Herbert Diess. 

Στο πλαίσιο της συμμαχίας, η Ford θα κατασκευάσει μικρού μεγέθους pickups και μεγάλα επαγγελματικά και για τις δύο εταιρείες από το 2022. Το μεσαίο pickup θα βασίζεται στο Ranger της Ford και το μεγάλο φορτηγό θα βασίζεται στο Ford Transit Custom, το οποίο δεν είναι που πωλούνται στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ford, Mike Levine. Η Volkswagen σκοπεύει να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα φορτηγάκι πόλης και για τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι εταιρείες εκτιμούν ότι η συνεργασία θα αποφέρει βελτιωμένα ετήσια αποτελέσματα πριν από το 2023.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν επίσης μνημόνιο κατανόησης "για τη διερεύνηση της συνεργασίας σε αυτόνομα οχήματα, υπηρεσίες κινητικότητας και ηλεκτρικά οχήματα".

"Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να δημιουργήσουν αξία και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών και της κοινωνίας μας", δήλωσε ο Hackett. "Δεν θα οδηγήσει μόνο σε σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας και θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να βελτιώσουν την ικανότητά τους, αλλά μας δίνει επίσης την ευκαιρία να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση της επόμενης εποχής της κινητικότητας".

Η VW και η Ford θα αξιοποιήσουν τους συλλογικούς πόρους, την καινοτομία, τις δυνατότητες και τις συμπληρωματικές θέσεις της αγοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση εκατομμυρίων πελατών σε όλο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube