Fisker Ocean, επίσημα στην Ευρώπη

Fisker Ocean, επίσημα στην Ευρώπη

Το Fisker Ocean, το ηλεκτρικό SUV που παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό κοινό στο World Mobile Congress στη Βαρκελώνη θα έχει βασική τιμή γύρω από τις €40.000 και έως και δέκα χρόνια εγγύηση.

Fisker Ocean

Ύστερα από την παρουσίαση μετά βαΐων και κλάδων στο Los Angeles, ο Henrik Fisker παρουσίασε το Fisker Ocean, το ηλεκτρικό SUV του, στο ευρωπαϊκό κοινό στο Παγκόσμιο Συνέδριο Kινητής Tηλεφωνίας που ξεκίνησε στη Βαρκελώνη χθες, 28 Φεβρουαρίου. Ήδη από τον περυσινό Νοέμβριο γνωρίζαμε για την επικείμενη διάθεσή του στην Ευρώπη, αλλά πλέον η εταιρεία δημοσιοποίησε παραπάνω λεπτομέρειες για την Ευρώπη, καθώς και τα ακριβή χαρακτηριστικά και την τιμή κάθε έκδοσης.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fisker ανακοίνωσε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τα πρώτα μοντέλα προ-παραγωγής να έχουν ήδη κατασκευαστεί από τις σειρές συναρμολόγησης της Magna Steyr στην Αυστρία. Το αμερικανικό ηλεκτρικό SUV θα είναι διαθέσιμο με βασική τιμή περίπου 42.000 ευρώ, με την τελική τιμή του να ποικίλλει ανάλογα με τους φόρους κάθε χώρας της ΕΕ.

Fisker Ocean

Fisker Ocean

Η start-up Fisker απέκτησε έδρα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο το 2021, αλλά θα δημιουργήσει επίσης νέα κεντρικά γραφεία στη Βρετανία, με την ονομασία «Fisker Magic Works». Αυτό το τμήμα θα έχει αποστολή την εξέλιξη ειδικών εκδόσεων για τα μοντέλα της φίρμας, παράλληλα με το κύριο έργο του που είναι τα πρότζεκτ υψηλών επιδόσεων.

Το Fisker Ocean θα διατίθεται στην Ευρώπη σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος και εξοπλισμού.

Το βασικό μοντέλο θα είναι το προσθιοκίνητο Sport, με κινητήρα 280 ίππων και αυτονομία 440 km. Οι εκδόσεις Ultra και Extreme θα έχουν και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα με συνδυασμένη ισχύ 544 hp PS εργοστασιακή αυτονομία 630 km.

Fisker Ocean

Ο Fisker διευκρίνισε επίσης ότι τα πρώτα 5.000 κομμάτια του Fisker Ocean που κατασκευάζονται στην Αυστρία θα είναι της ειδικής έκδοσης λανσαρίσματος που ονομάζεται Ocean One. Αλλά ακόμη κι αν ενδιαφέρεστε από συλλεκτικό ή άλλο ενδιαφέρον, να σας πούμε ότι έχουν ήδη πουληθεί. 

Για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των καταναλωτών ύστερα από την πώληση, η Fisker θα προσφέρει κατ’ οίκον εξυπηρέτηση του αυτοκινήτου μέσω της υπηρεσίας Fisker Mobile Service ή υπηρεσία παραλαβής του, εάν είναι απαραίτητο. 

Με σιγουριά για την ποιότητα του Fisker Ocean, η εταιρεία προσφέρει εγγύηση έξι ετών ή 100.000 km με πιθανή παράταση σε δέκα χρόνια ή 160.000 km για το/τα ηλεκτρομοτέρ και την μπαταρία.

Fisker Ocean

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube