Φήμες για ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Audi R8

Φήμες για ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Audi R8

Μπορεί να αποχαιρετίσουμε για πάντα τον V10 της Audi όμως το νέο υπεραυτοκίνητο από το Ingolstadt θα συνεχίσει να διακρίνεται στον τομέα των επιδόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού περιοδικού Car, η Audi σκοπεύει να αντικαταστήσει το R8 με ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα ονομάζεται e-Tron GTR και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022.

Πηγές από το Ingolstadt κάνουν λόγο για τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 500kW (650 PS), μπαταρία 95kWh τύπου solid-state, αυτονομία της τάξεως των 480km, τετρακίνηση, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και αλουμινένιο monocoque σασί.

Audi PB 18 E-Tron

Τα εν λόγω τεχνικά χαρακτηριστικά παραπέμπουν έντονα στο Audi e-Tron PB18, το οποίο παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2018 στο Concours d'Elégance της Pebble Beach σε μορφή πρωτοτύπου. Λόγω της θετικής ανταπόκρισης από το κοινό και τον αυτοκινητιστικό τύπο, τον Ιανουάριο του 2019, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την παραγωγή του εξωτικού μοντέλου σε περιορισμένο αριθμό 50 μονάδων.

Το e-Tron GTR θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη με την Porsche Taycan, όπως και το Audi e-Tron GT που θα μπει στην παραγωγή το 2020. Όσο για τις επιδόσεις του, αυτές αναμένονται καταιγιστικές, με επιτάχυνση 0-100km/h σε λίγο περισσότερο από 2".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube