Στην παραγωγή το Audi PB 18 e-tron

Στην παραγωγή το Audi PB 18 e-tron

Eκτός από το εξωτικό πρωτότυπο, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει και ένα compact ηλεκτροκίνητο SUV.

Στα πλαίσια του Mission Zero Event που έλαβε χώρα χθες στο Amsterdam, ο Bram Schot, νέος CEO της Audi, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως το πρωτότυπο PB 18 E-tron θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή 50 μονάδων.

Το PB 18 E-tron παρουσιάστηκε στο Concours d'Elégance της Pebble Beach τον Αύγουστο του 2018, με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 680 PS και 84,6 kgm ροπής. Οι περισσότεροι από εμάς δεν πίστεψαν πως η Audi θα προχωρούσε στην παραγωγή ενός τόσο φουτουριστικού οχήματος, όμως η ενθουσιώδης αντίδραση του κοινού, η αυξημένη ζήτηση για εξωτικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής από συλλέκτες και η ανάγκη της εταιρείας για μια ναυαρχίδα στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Audi Compact Electric SUV

Στην ίδια εκδήλωση, η Audi ανακοίνωσε και το πρώτο κόμπακτ ηλεκτροκίνητο SUV με τα σήματά της, που αναμένεται να παρουσιαστεί αρχικά σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση Γενεύης. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και αναμένεται να κονταροχτυπηθεί με το Tesla Model Υ που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο. Όπως βλέπουμε στο σκίτσο που διέρρευσε από την εκδήλωση, το νέο ηλεκτροκίνητο Audi θα είναι μυώδες, κόμπακτ και επιθετικό. Το κόμπακτ SUV θα επεκτείνει την γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Audi δίπλα στο e-Tron αλλά και το e-tron Sportback που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τα ηλεκτροκίνητα SUV, απολαύστε την gallery με τις φωτογραφίες του PB 18 E-tron που ομολογουμένως μας εξιτάρει όλους περισσότερο!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube