Επίσημο: Ανανεωμένο Audi R8 και πιθανώς ο τελευταίος V10 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi R8 και πιθανώς ο τελευταίος V10 [video]

Η Audi Sport, στο Neckarsulm, άδραξε την ευκαιρία της προγραμματισμένης ανανέωσης του R8 για να μας αφήσει, ίσως για τελευταία φορά, να ακούσουμε το γλυκό ήχο του μοτέρ V10, καθώς το επόμενο θα είναι ηλεκτρικό.

Ήταν πριν από δέκα χρόνια όταν η Audi λανσάρισε το R8, ένα κουπέ GT συνδεδεμένο στενά με την επιτυχία της φίρμας στις 24 Ώρες του Le Mans. Οι γραμμές του ήταν αδρές, το προφίλ μαζεμένο και ο κινητήρας, ένας ατμοσφαιρικός V8, τοποθετημένο στο κέντρο, πίσω από την καμπίνα. Σε λίγα χρόνια, το σούπερκαρ του Ingolstadt κατάφερε να κατακτήσει μια θέση μεταξύ των κορυφαίων σπορ κουπέ,  δίπλα στις Porsche, στις Ferrari ή στις Lamborghini. Από τότε, ακολούθησαν δύο γενιές, γεννήθηκε ένα Roadster, ενώ προέκυψαν πολλές, περισσότερο ή λιγότερο, ριζοσπαστικές εκδόσεις.

Η Audi δεν χρειάστηκε να κάνει επανάσταση, διαφοροποιώντας τη γραμμή του R8, καθώς αρέσει στους πελάτες και κυρίως αυτούς από την άλλη μεριά του Ατλαντικού που τρελαίνονται για το Roadster. Ως εκ τούτου το R8 διατήρησε τα βασικά αισθητικά στοιχεία του, όπως αυτό το απειλητικό βλέμμα εξοπλισμένο με την πρώτη φορά με φανάρια full LED και με τα όχι λιγότερο διάσημα πλευρικά πτερύγια. Το αισθητικό κομμάτι ολοκληρώθηκε εμπρός με την υιοθέτηση τριών παραλληλόγραμμων «οφθαλμών» στην άκρη του καπό, αναφορά στον πρωταθλητή των ράλι, το Audi Quattro. Και επίσης, το χρώμιο εξαφανίστηκε από τη μάσκα του R8 για να ενισχύσει την επιθετική πλευρά του. 

Πίσω, νέες οβάλ εξατμίσεις και ένας διαχύτης συμπλήρωσαν τον κατάλογο των πλαστικών καινοτομιών πάνω στο αυτοκίνητο, που βλέπουμε εδώ με αυτό το μοναδικό μπλε χρώμα «Ascari».

Audi R8 2019

Κάτω από το καπό, το μοτέρ V10 επέστρεψε στην υπηρεσία και κέρδισε 30 άλογα για να ανέβει στους 560 PS. Αυτή είναι ίσως η τελευταία φορά που θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τη γρεζάτη και δυνατή μελωδία αυτού του κινητήρα, μιας και η προγραμματισμένη αντικατάστασή του για το 2022 θα κινηθεί, εκτός απροόπτου, προς τον ηλεκτρισμό και θα υιοθετήσει τα διακριτικά e-tron. Εν τω μεταξύ, η Audi ανανέωσε και την έκδοση «Plus», η οποία κέρδισε επίσης μερικά επιπλέον άλογα, για να φτάσει στο επιβλητικό νούμερο των 620 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το νέο Audi R8 V10 [video]

Με αυτά και με αυτά, η διαδικασία για το σπριντ των 0-100 km/h ανακοινώνεται πλέον από το εργοστάσιο στα 3,1”. Νούμερο που το καθιστά ένα από τα πιο εντυπωσιακά σούπερκαρ στην αγορά, παράλληλα με την ξαδέρφη του, τη Lamborghini Huracán με την οποίο μοιράζεται πολλά στοιχεία. Για να μεταφέρει δε όλη αυτή η δύναμη στην άσφαλτο, το R8 δεν απαρνείται τη μετάδοση quattro. Αλλά η Audi δεν αρνείται επίσης να αναβαθμίσει και την περιορισμένης παραγωγής έκδοση RWS, με άλλα λόγια ένα πισωκίνητο R8 για 999 τυχερούς.

Audi R8 2019

Στην καμπίνα ή στο κόκπιτ, αν θέλετε,, η Audi δεν έχει αγγίξει παρά μόνο μερικά υλικά, όπως για παράδειγμα η Alcantara ή οι ραφές. Πρέπει εδώ να πούμε, ότι το κόκπιτ είχε ήδη υποστεί ένα εκτεταμένο επανασχεδιασμό κατά το λανσάρισμα αυτής, της δεύτερης γενιάς, συγκεντρώνοντας όλες τις λειτουργίες σε ψηφιακή απεικόνιση. 

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι το πλαίσιο έχει ένα νέο σύστημα για τον έλεγχο της ευστάθειας και μπορεί να είναι προαιρετικά εξοπλισμένο με μια νέα, πιο ελαφριά αντιστρεπτική ράβδο, καθώς και κάρμπον-κεραμικά φρένα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube