Toyota FT-3e και ζήτω οι οθόνες!

Toyota FT-3e και ζήτω οι οθόνες!

Η Toyota παρουσίασε στο Japan Mobility Show ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept car που ακούει στο όνομα Toyota FT-3e. Και είναι γεμάτο οθόνες!

Μια προεπισκόπηση των μελλοντικών ηλεκτρικών της μοντέλων έκανε η Toyota στο Σαλόνι της Ιαπωνίας, παρουσιάζοντας το Toyota FT-3e.

Στην ουσία μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover, με νεανική σχεδίαση, που θυμίζει κάτι από bZ4x. Παρατηρώντας το, καταλαβαίνεις πως οι μηχανικοί της Toyota έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο αεροδυναμικό κομμάτι, με το καπό να βοηθά στην ομαλή ροή του αέρα.

Μέχρι στιγμής δεν διαθέτουμε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την ημερομηνία που το Toyota FT-3e θα μπει στην παραγωγή

Toyota FT-3e

Η κλειστή, ολίγον αγριεμένη μάσκα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα προσδίδουν στο ιαπωνικό concept μία πιο σπορτίβ νότα. Οι γραμμές του αυτοκινήτου είναι απλές, με την «αιωρούμενη» οροφή να αποτελεί μία ευχάριστη σχεδιαστική λεπτομέρεια.

Η εικόνα του πίσω μέρους είναι το δίχως άλλο σύγχρονη έως φουτουριστική, με τη σχεδίαση της ουράς να δημιουργεί διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Τα φώτα είναι κι εδώ λεπτά, ενώ στο πάνω μέρος συναντούμε την αεροτομή.

Αναμφίβολα όμως, ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Toyota FT-3e είναι η ενσωμάτωση δύο εξωτερικών οθονών στις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού, οι οποίες ενημερώνουν τον οδηγό για την θερμοκρασία της καμπίνας, την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα φόρτισης του αυτοκινήτου.

Toyota FT-3e

Μπαίνοντας στην καμπίνα του crossover της Toyota αντιλαμβάνεσαι αμέσως την μίνιμαλ φιλοσοφία που θέλησαν να δώσουν οι Ιάπωνες στο μοντέλο τους. Εκτός από τις δύο ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment, υπάρχουν ακόμη δύο μικρότερες κάθετες οθόνες στα πλαϊνά του μονάκτινου τιμονιού αλλά και δύο ακόμη οθόνες κοντά στο παρμπρίζ, οι οποίες λειτουργούν σαν καθρέπτες.

Διαθέσιμο είναι και head-up display, ενώ δίπλα, μπροστά από τον συνοδηγό, υπάρχει ακόμη μία οθόνη που δείχνει πότε θα φτάσει ο οδηγός στον προορισμό του και την ταχύτητα την οποία κινείται το αυτοκίνητο.

Toyota FT-3e

Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Toyota FT-3e, αλλά και για το πότε θα βγει στην παραγωγή. Ο ιαπωνικός κολοσσός πάντως έχει ανακοινώσει την πρόθεση του να φέρει στην αγορά ένα αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα αρχικά «FT» άλλωστε σημαίνουν Future Toyota, ενώ ο αριθμός 3 φανερώνει πως το μοντέλο είναι μικρότερο από το bZ4x.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube