Έτοιμο για παραγωγή το νέο κουπέ Lexus LC500 που κόβει την ανάσα

Έτοιμο για παραγωγή το νέο κουπέ Lexus LC500 που κόβει την ανάσα

Με το LC500 η Toyota δείχνει την προσωπικότητα που θέλει να διαμορφώσει το πολυτελές της brand, η Lexus. Και μάλιστα σύντομα.

Τo LC500 είναι μια δήλωση προθέσεων της Lexus για το πώς φαντάζεται το άμεσο μέλλον της. Τόσο σε ότι αφορά στην μηχανολογία των αυτοκινήτων της όσο και στην αισθητική. Εξοπλίζεται με τον 5λιτρο V8, χάρη στον οποίο κάνει 0-100 km/h σε 4,5”, όπως ανακοινώνει το εργοστάσιο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα επόμενα χρόνια κάτω από τα καπό του LC θα υπάρχει ακόμη περισσότερη δύναμη, με την μορφή υπερτροφοδότησης του V8. Το πληθωρικό μοτέρ συνδυάζεται με ένα αντίστοιχα πληθωρικό κιβώτιο, με… 10 σχέσεις. Είναι αυτόματο, αλλά η Lexus υπόσχεται αλλαγές ακαριαίες όπως σε αυτά διπλού συμπλέκτη. Η επισήμανση σχετικά με τις διαστάσεις του, ότι δηλαδή είναι μικρότερο από άλλα αυτόματα 8 σχέσεων της αγοράς, είναι σαφής σπόντα προς την BMW.

Το αμάξωμα του Lexus LC500 είναι μια εντελώς νέα δομή, αποτελούμενη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα, αλουμίνιο και χάλυβα υπέρ υψηλής αντοχής. Η στρεπτική ακαμψία είναι καλύτερη από το LF A. Διατίθεται με δύο επιλογές τροχών, 20 και 21 ιντσών, οι οποίοι δεν υπόσχονται πολλά σχετικά με την άνεση. Η ανάρτηση είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ φορούσε τα εξαιρετικά Michelin Pilot Super Sport, δημιουργώντας προσδοκίες για εξαιρετική σπορ οδική συμπεριφορά. Το εργοστάσιο δηλώνει ότι έχει ξοδέψει τον τριπλάσιο του κανονικού χρόνο για την εξέλιξη της συμπεριφοράς στο όριο, ώστε το αυτοκίνητο να έχει περισσότερο κράτημα αλλά και να προσφέρει πιο πλούσια αίσθηση.

Από αυτή την άποψη ίσως το LC500 να είναι το καλύτερο Lexus που έχει φτιαχτεί ποτέ. Αλλά μην περιμένετε έναν ανταγωνιστή για την 911. Είναι μεγαλύτερο από μία Carrera και αυτό από μόνο του δείχνει άλλον χαρακτήρα. Πιο κοντά στην S-Class Coupe της Mercedes και στην BMW Σειρά 6, αν και είναι πιο κοντό από τις Γερμανίδες.



Όπως και τα γερμανικά κουπέ, το Lexus LC500 είναι 4θέσιο, αλλά δύσκολα θα βολευτεί κάποιος πίσω για αρκετή ώρα. Οι εμπρός επιβάτες έχουν μπροστά τους έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με το ταχύμετρο, κεντρικά τοποθετημένο, να αποτελεί το βασικό στοιχείο. Το Lexus LC500 θα εξοπλίζεται με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πρόληψης και αποφυγής εμποδίων της εταιρείας, όπως το δυναμικό cruise control, το σύστημα διατήρησης της πορείας εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, την προειδοποίηση για ενδεχόμενη σύγκρουση πίσω από πιο αργό ή ακίνητο όχημα, τα αυτόματα φώτα, κ.λπ. Προαιρετική είναι η οροφή από ανθρακονήματα, σε αντικατάσταση της γυάλινης πανοραμικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube