Νέο Lexus LS στο Tokyo Motor Show 2016;

Νέο Lexus LS στο Tokyo Motor Show 2016;

Η εικόνα-teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Lexus προχτές αφορά το νέο κορυφαίο μοντέλο της, διατείνεται ιαπωνικό περιοδικό.

Η Lexus είχε δώσει πριν από δύο μέρες στη δημοσιότητα μια εικόνα-teaser από ένα «πολυτελές πρωτότυπο» που θα αποκάλυπτε στο Tokyo Motor Show στις 28 Οκτωβρίου. Η αρχική υπόθεσή μας ήταν ότι πρόκειται για το πρόκριμα της νέας γενιά του IS ή κάποιο υδρογονοκίνητο μοντέλο που θα βασίζεται στο Toyota Mirai.

Το ιαπωνικό περιοδικό Best Car όμως αποκάλυψε ότι πρόκειται για τη νέα ναυαρχίδα της Lexus, η οποία θα αποτελέσει και τη σχεδιαστική βάση για το ολοκαίνουργιο LC Coupé που αυτή τη στιγμή αποκαλείται με την εσωτερική κωδική ονομασία LF-S II-FCV. Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της Lexus θα διαθέτει και επιλογή υδρογονοκίνησης με κυψέλη, τουλάχιστον για κάποιες αγορές.

Στο σημείο αυτό να σας πληροφορήσουμε ότι η Toyota και η πολυτελής θυγατρική της, η Lexus, ανακοίνωσαν ότι θα είναι οι χορηγοί αυτοκινήτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, εκ των οποίων τα μισά από αυτά θα κινούνται με κυψέλη υδρογόνου.

Το νέο LS θα διαθέτει στην γκάμα του και έναν 3,5λιτρο V6 ντίζελ, που θα αποτελεί το θερμικό μέρος ενός υβριδικού συνδυασμού που θα αποδίδει στο σύνολο περίπου 450 άλογα. Αντίθετα με το Mirai παραγωγής, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το νέο LS FCV θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, αλλά δεν είναι σαφές αν θα το ανακοινώσει επίσημα η Lexus κάτι τέτοιο στο Tokyo Motor Show.

[Πηγή Best Car Magazine μέσω motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube