Νέα Mercedes-Benz S65 AMG Coupé, ντεμπούτο στη Μόσχα

Νέα Mercedes-Benz S65 AMG Coupé, ντεμπούτο στη Μόσχα

H Mercedes παρουσίασε επίσημα την S65 AMG Coupé στο Moscow International Automobile Salon 2014.

Η νέα Mercedes-Benz S65 AMG Coupé που είχε κάνει την επίσημη πρώτη της online τον περασμένο Ιούλιο, ντεμπουτάρισε με σάρκα και οστά στη Ρωσία, μια αγορά σαφώς άκρως ενδιαφέρουσα για το αυτοκίνητο.

Οι αισθητικές διαφορές σε σχέση με τη μικρότερη S63 AMG εντοπίζονται στους σχεδιαστικά πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τον εντονότερο πίσω διαχύτη, τις διαφορετικής σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20” και φυσικά το διακριτικό «V12 Biturbo».

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 6λιτρος V12 biturbo που συναντάμε και στην S-Class με απόδοση 630 PS στις 4.800-5.400 rpm και μέγιστη ροπή 101,9 kgm στις 2.300-4.300 rpm. Το μοτέρ Συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift Plus 7G-TRONIC που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.



Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για την S65 MAG Coupé είναι καλύτερες από αυτές της σεντάν, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 4,1" και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magic Body Control που εφοδιάζει τη νέα S65 AMG Coupé διαθέτει και λειτουργία κλίσης έως 2,5 μοιρών προς το εσωτερικό της στροφής, χαρίζοντας ομοιογενή οδικά χαρακτηριστικά, ενώ τα φρένα μπορούν να είναι κεραμικά (με κίτρινες δαγκάνες) για ακόμα καλύτερη απόδοση και αντοχή.

Οι παραγγελίες για το νέο κορυφαίο κουπέ της Mercedes-Benz έχουν ξεκινήσει και στην Ελλάδα, με την τιμή να έχει καθοριστεί στα 348.700 ευρώ και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο

Σε δήλωσή του, ο Ola Källenius, υπεύθυνος της Mercedes-AMG είπε, «Η The S 65 AMG Coupe ενσαρκώνει τέλεια όλες τις αξίες της φίρμας Mercedes-AMG: Επιδόσεις, μοναδικότητα, υψηλή πολυτέλεια και εξατομίκευση. Αυτή είναι η καλύτερη σύνθεση αυτοκινήτου για τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις των πελατών μας».

[Πηγή Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube