Νέα Porsche 911 Carrera ΜΥ2016 [video]

Νέα Porsche 911 Carrera ΜΥ2016 [video]

Η Porsche αποκάλυψε τη facelifted 911 Carrera που θα ντεμπουτάρει επίσημα στην ΙΑΑ 2015, στη Φρανκφούρτη στις 15 Σεπτεμβρίου.

Προφανώς και κοσμητική αναθεώρηση του υφιστάμενου μοντέλου δεν πείραξε βασικές γραμμές, οπότε η ανανεωμένη 911 Carrera παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμη ως τέτοια, κάτι που εξάλλου γνωρίζαμε ήδη από τον Ιούλιο.

Το αυτοκίνητο φορά νέα φανάρια εμπρός με ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεσσάρων σημείων, ενώ ελαφρά ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φώτα με «stop» τεσσάρων σημείων.

Η γερμανική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα παρά μία εικόνα για την καμπίνα της facelifted 911 Carrera, αλλά επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με το νέο Porsche Communication Management System (PCM). Ένα σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από 7ιντση οθόνη με αναγνώριση χειρισμού μέσω κινήσεων του χεριού, συμβατότητα Apple CarPlay και «σημαντικά βελτιωμένο», όπως δηλώνει η εταιρεία, σύστημα πλοήγησης με πληροφόρηση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα διαθέτει ακόμη ενσωματωμένα τα Google Earth και Google Streetview για πρώτη φορά σε 911. Στην καμπίνα υπάρχει ακόμη νέα θήκη για το smartphone στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Θήκη με ενσωματωμένο φορτιστή, καθώς και «βελτιωμένη λήψη σήματος κινητού».  

Η ανανεωμένη Porsche 911 διαθέτει ακόμη σημαντικές νέες και επικαιροποιημένες βελτιώσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Έξτρα Σύστημα Ελέγχου Ταχύτητας που πλέον μπορεί να επέμβει με τα φρένα όταν η ορισθείσα ταχύτητα ξεπεραστεί.
  • Έξτρα Ενεργό Cruise Control με λειτουργία coasting στην περίπτωση που το αυτοκίνητο φοράει μετάδοση PDK.
  • Έξτρα σύστημα Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας και σύστημα Επιτήρησης Τυφλού Σημείου.
  • Στάνταρ σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος προς αποφυγή ατυχήματος.

Οι ανανεωμένες Porsche 911 που θα εξοπλίζονται με Sport Chrono Package διαθέτουν ακόμη επαναρρυθμισμένο τιμόνι με περιστροφικό  χειριστήριο από το οποίο το ρυθμίζεις σε τέσσερις οδηγικές ρυθμίσεις: «Normal», «Sport», «Sport Plus» και «Individual». Τα μοντέλα με κιβώτιο PDK εξοπλίζονται επίσης με ένα «Sport Response Button», το οποίο προετοιμάζει το σύνολο κινητήρα/κιβωτίου για μέγιστη επιτάχυνση για 20”. Με το κουμπί πατημένο, «επιλέγεται η βέλτιστη ταχύτητα και η ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα ρυθμίζεται αυτόματα για ακόμα πιο ακαριαία απόκριση για μικρό διάστημα.  

Την κίνηση της ανανεωμένης 911 ανέλαβε ένας νέος διτούρμπινος 3λιτρος κινητήρας με έξι κυλίνδρους. Το μοτέρ αποδίδει 370 PS και 45,9 kgm στην Carrera, και 420 PS και 51,0 kgm στην Carrera S, αύξηση 20 ίππων και 6,1 χιλιογραμμομέτρων σε σχέση με τo απερχόμενo μοντέλo. Εκτός από βελτιωμένες επιδόσεις, όλες οι ανανεωμένες 911 Carrera θα έχουν στάνταρ την ανάρτηση PASM  (Porsche Active Suspension Management) με νέα αμορτισέρ, ενώ η Carrera S θα μπορεί να δέχεται ως έξτρα και το κατευθυντικό σύστημα για τον πίσω άξονα (τετραδιεύθυνση) που προέρχεται από τις 911 Turbo και GT3.

Στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σασμάν PDK και το Sport Chrono Package, η 911 Carrera Coupe επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε 4,2”, ενώ η 911 Carrera 911 Carrera S Coupe χρειάζεται για την αντίστοιχη μέτρηση 3,9”, με την τελική ταχύτητα αυτής της τελευταίας να φτάνει τα 308 km/h. Η βελτίωση στις επιδόσεις δεν εμπόδισε την Porsche να βελτιώσει επίσης την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων και μάλιστα κατά σχεδόν 12%. Έτσι μια 911 Carrera S με PDK χρειάζεται 7,7 lt/100 km σύμφωνα με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση κατά EU.

Η ανανεωμένη Porsche 911 θα λανσαριστεί στη Γερμανία στις 12 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης τις €96.605, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται την άνοιξη του 2016.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube