Έτοιμες οι τετρακίνητες τούρμπο Porsche 911 [video]

Έτοιμες οι τετρακίνητες τούρμπο Porsche 911 [video]

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία για τις νέες τετρακίνητες εκδόσεις των 911 Carrera και Targa, που κινούνται από τον καινούργιο τούρμπο 3λιτρο flat six της εταιρείας.

Καθότι μέχρι στιγμής η ανανέωση των 911 αφορούσε μόνο στις πισωκίνητες Carrera και Carrera S, ήρθε η ώρα για το νέο 3λιτρο τούρμπο μοτέρ να πάρει θέση και στα τετρακίνητα μοντέλα. Δηλαδή στις κλειστές και Cabriolet Carrera 4 και Carrera 4S, αλλά και τις Targa και Targa 4S.

Η ειδοποιός οπτική διαφορά για την τετρακίνηση εξακολουθεί να είναι η λωρίδα που ενώνει τα πίσω φώτα, η οποία έχει αποκτήσει τρισδιάστατη σχεδίαση. Εξακολουθεί επίσης να συμπληρώνεται από τα φαρδύτερα κατά 4,4 πόντους πίσω φτερά σε σχέση με τα πισωκίνητα μοντέλα. Απόρροια του facelift είναι επίσης οι διαφορές στα φώτα εμπρός και πίσω, στις χειρολαβές για τις πόρτες καθώς και στο κάλυμμα του κινητήρα που έχει κάθετες «περσίδες».

Ο 3λιτρος flat six bi-turbo αποδίδει 370 ίππους και 45,9 kgm ροπή για τις «απλές» εκδόσεις και 420 ίππους με 51 kgm για τις S. Η διαφορά προκύπτει από τα τούρμπο, το σύστημα εξάτμισης και τον προγραμματισμό του εγκεφάλου, ενώ σε κάθε περίπτωση υπάρχει σημαντική βελτίωση στην κατανάλωση και τους ρύπους σε σύγκριση με τους προηγούμενους ατμοσφαιρικούς κινητήρες.

Μια ακόμα σημαντική προσθήκη είναι η στάνταρ ενεργητική ανάρτηση PASM που είναι και 1 πόντο χαμηλωμένη. Έχει αμορτισέρ νέας γενιάς, με πιο ακριβή έλεγχο της σκληρότητάς τους και ακόμα καλύτερη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Επίσης, στις εκδόσεις S είναι διαθέσιμη προαιρετικά και η ενεργητική τετραδιεύθυνση των 911 Turbo και GT3.

Νέο σύμφωνα με την Porsche είναι και το σύστημα τετρακίνησης που προέρχεται από την 911 Turbo κι έχει ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση. Γι’ αυτό είναι η πρώτη φορά που οι τετρακίνητες 911 πετυχαίνουν καλύτερο 0-100 km/h από τις πισωκίνητες. Για παράδειγμα η Carrera 4 χρειάζεται 4,5”, δηλαδή 0,1” λιγότερο από την Carrera. Επίσης, είναι μικρότερη από ποτέ η διαφορά και στην τελική τους ταχύτητα (292 km/h αντί για 295 km/h) κάτι που αποδεικνύει τις χαμηλότερες τριβές του νέου συστήματος.

Διαφορά υπάρχει και στο Sport Chrono Package, το οποίο πλέον διαθέτει διακόπτη ρύθμισης στις επιλογές Normal, Sport, Sport Plus και Individual. Στην τελευταία, μπορείς να αποθηκεύσεις το συνδυασμό ρυθμίσεων που ταιριάζει περισσότερο στο στιλ σου. Εάν τώρα το αυτοκίνητο έχει το 7άρι PDK κιβώτιο αντί για το 7άρι χειροκίνητο, υπάρχει και η ρύθμιση Sport Response Button κατά την οποία το αυτοκίνητο «σετάρεται» σε κατάσταση μέγιστης επιτάχυνσης για 20 δευτερόλεπτα.

Στη Γερμανία, η διάθεση των ανανεωμένων τετρακίνητων 911 θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2016 σε τιμές που ξεκινάνε από τα 103.983 ευρώ για τη βασική Carrera 4 και φτάνουν μέχρι τα 131.234 ευρώ των Carrera 4S Cabriolet και Targa.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube