Έρχεται το υπεραυτοκίνητο πίστας της Lamborghini [video]

Έρχεται το υπεραυτοκίνητο πίστας της Lamborghini [video]

Η SCV12 θα φορά τον ισχυρότερο V12 που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini.

Η Lamborghini δημοσίευσε ένα teaser video και τις πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής το οποίο θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και θα φορά τον ισχυρότερο κινητήρα V12 που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της Sant'Agata.

Η Lamborghini SCV12 που εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse, έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές της και είναι έτοιμη για την επίσημη πρεμιέρα της που θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Είναι πιθανό, το όχημα να προέρχεται από το project της Lamborghini για συμμετοχή της στις 24 Ώρες του Le Mans το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

Το κεντρομήχανο μοντέλο βασίζεται σε νέο ανθρακονημάτινο σασί και φορά ατμοσφαιρικό V12 με απόδοση άνω των 830 PS που στέλνει δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων. Το κιβώτιο είναι δομικό στοιχείο του σασί για εξοικονόμηση βάρους, ενώ η ανάρτηση τύπου pushrod κουμπώνει κατευθείαν επάνω του. Οι τροχοί 19" εμπρός και 20" από μαγνήσιο, φορούν ελαστικά τύπου slick από την Pirelli.

Lamborghini SCV12

Όπως βλέπουμε από το βίντεο, η σιλουέτα της SCV12 θυμίζει τις Aventador SVJ και Sián, όμως έχει εντελώς νέο αμάξωμα με έμφαση στην αεροδυναμική. Σύμφωνα με την Lamborghini, η SCV12 έχει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και μεγαλύτερη παραγωγή κάθετης δύναμης ακόμα και από αγωνιστικό προδιαγραφών GT3. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στις πολυάριθμες εισαγωγές αέρα (στον προφυλακτήρα, το καπό και την οροφή), τα αεροδυναμικά πτερύγια (σε σπλίτερ, μαρσπιέ και φτερά), τον διαχύτη και την μεγάλη αεροτομή από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος.

Η περιορισμένη παραγωγή της SCV12 θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Sant'Agata από την Lamborghini Squadra Corse. Το αυτοκίνητο δεν θα είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο, όμως όσοι την αγοράσουν θα γίνουν μέλη ενός κλειστού club που θα τους δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε trackdays σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες του κόσμου, με την υποστήριξη των μηχανικών της Squadra Corse και οδηγικές συμβουλές από τον Emanuele Pirro - 5 φορές νικητή στις 24 Ώρες του Le Mans και σύμβουλο της Lamborghini. Όσο για την τιμή, η ιταλική φίρμα δεν αποκάλυψε το νούμερο, αλλά περιμένουμε να είναι 7ψήφιο.

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube