H Lamborghini στις 24 Ώρες του Le Mans;

H Lamborghini στις 24 Ώρες του Le Mans;

Η ιταλική φίρμα εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην κατηγορία των πρωτοτύπων για το 2021.

Όπως αποκάλυψε ο Stefano Domenicali, CEO της Lamborghini στο Autocar, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στον αγώνα 24 Ωρών του Le Mans το 2021. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Υπάρχουν συζητήσεις και μελετάμε τους κανονισμούς για να δούμε αν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και σε αυτό το σημείο η τελική απάντηση θα μπορούσε να είναι ναι ή όχι. Προς το παρόν (η συμμετοχή μας) είναι κάτι πιθανό.» δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Lamborghini.

SC18

O Domenicali πρόσθεσε επίσης πως η Lamborghini SC18 - ένα μοναδικό πρωτότυπο που εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse μετά από παραγγελία πελάτη - είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων της εταιρείας. «Δεν έχουμε τον προυπολογισμό που χρειάζεται για να επενδύσουμε σε ένα εντελώς νέο project, όμως η SC18 δείχνει πως έχουμε μια βάση για κάτι πο θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Το αυτοκίνητο αυτό αποδεικνύει πως έχουμε τις δυνατότητες για ένα τέτοιο project.»

Να θυμίσουμε πως η μοναδική Lamborghini SC18 βασίζεταιι στην Aventador SVJ με την οποία μοιράζεται τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων με απόδοση 770 PS και 720 Nm ροπής.

Από το 2020, οι νέοι κανονισμοί για την κατηγορία των πρωτοτύπων επιτρέπουν τη συμμετοχή κατασκευαστών με οχήματα που βρίσκονται πιο κοντά σε μοντέλα παραγωγής, κάτι που έχει ήδη προσελκύσει την Aston Martin που θα τρέξει με μια αγωνιστική έκδοση της Valkyrie. Παράλληλα, η Toyota Gazoo Racing θέλει να διατηρήσει τα ηνία του ιστορικού αγώνα αντοχής με ένα νέο όχημα, ενώ και άλλες εταιρείες αναμένεται να μπουν στο παιχνίδι ενισχύοντας τον ανταγωνισμό.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube