Έρχεται τετράθυρη έκδοση του ηλεκτρικού FIAT 500;

Έρχεται τετράθυρη έκδοση του ηλεκτρικού FIAT 500;

Εκτός από τα hatchback και cabriolet, το FIAT 500 θα αποκτήσει μια ακόμη έκδοση με 3+1 πόρτες!

Η ολοκαίνουρια και αμιγώς ηλεκτρική γενιά του FIAT 500 αναμένεται να αποκτήσει ακόμα μία έκδοση εκτός από τις υπάρχουσες hatchback και cabriolet, η οποία θα έχει δύο πόρτες από τη μία πλευρά καθιστώντας το μοντέλο τετράθυρο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο FIAT 500 [video]

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News Europe, η νέα έκδοση θα έχει μια πόρτα από την πλευρά του οδηγού (αριστερά) και δύο πόρτες από την πλευρά του συνοδηγού (δεξιά) που θα ανοίγουν αντικριστά επιτρέποντας ευκολότερη πρόσβαση στις πίσω θέσεις. Η μικρή επιπλέον πόρτα θα ενσωματώνει στη δομή της την μεσαία κολώνα, ενώ οι απαραίτητες μετατροπές για διατήρηση της ακαμψίας θα αυξήσουν το βάρος του οχήματος κατά περίπου 30 kg. 

Οι πωλήσεις του πιο πρακτικού FIAT 500 θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021. Η νέα έκδοση ίσως υιοθετήσει το όνομα Trepiuno (3+1) από το ομώνυμο πρωτότυπο του 2004 που είχε σχεδιαστεί από τον Roberto Giolito και εξελίχθηκε στο FIAT 500 δεύτερης γενιάς (2007). Εκεί, ο όρος Trepiuno αναφερόταν στη διάταξη των καθισμάτων (τριθέσια και τετραθέσια εκδοχή) ενώ στο νέο μοντέλο θα αναφέρεται στον αριθμό των θυρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό χάτσμπακ FIAT 500 «la Prima» [video]

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα μοντέλο να υιοθετεί πόρτες τύπου "suicide doors" καθώς εκτός από τα υπερπολυτελή μοντέλα της Rolls-Royce, τέτοιες πόρτες έχουν και τα Mazda RX8 (2002-2013), MINI Clubman R55 (2007–2014), Mazda MX-30 (2020) αλλά και αρκετά ημι-διπλοκάμπινα pick-up.

[Πηγή: Autonews Europe μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube