Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό χάτσμπακ FIAT 500 «la Prima» [video]

Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό χάτσμπακ FIAT 500 «la Prima» [video]

Με πρεμιέρα προ τριών μηνών σε καμπριολέ, το ολοκαίνουργιο FIAT 500 με ηλεκτρομοτέρ κάνει ντεμπούτο τώρα με την κλασική σιλουέτα του χάτσμπακ.

Η νέα γενιά του ηλεκτρικού 500 έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο, με εκδοχή εγκαινίων το κάμπριο. Η FIAΤ σήμερα μας αποκαλύπτει και αυτό με το κλασικό 3θυρο αμάξωμα. Βέβαια, αυτή η άλλη εκδοχή της καροσερί δεν αλλάζει πολύ στο σχεδιασμό, καθώς το κάμπριο αρκείται σε μια οροφή από καμβά πάνω από το κεφάλι των επιβατών.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια λαμαρινένια οροφή, ένα σταθερό πίσω παράθυρο και μια πιο εμφανή πτέρυγα. Η διαφορά προέρχεται κυρίως από την πρακτική πλευρά, με μια πίσω πόρτα που διευκολύνει περισσότερο τη φόρτωση του μικρού πορτμπαγκάζ. Η σιλουέτα του 500 είναι αναμφισβήτητα άμεσα αναγνωρίσιμη. Ο σχεδιασμός εξελίχτηκε με την επεξεργασία λεπτομερειών, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φώτα που κόβονται από το καπό και τον λογότυπο του 500 στο εμπρός μέρος.

FIAT 500 «la Prima»

Το νέο 500 χάτσμπακ, όπως και το κάμπριο, παρουσιάζεται στην πλούσια έκδοση λανσαρίσματος «la Prima». Στο μενού υπάρχουν τρία χρώματα για το αμάξωμα: Ocean Green (περλέ), Mineral grey (μεταλλικό), Sky blue (τριπλής επίστρωσης). Υπάρχουν στάνταρ ζάντες 17 ιντσών «διαμαντέ» και γυάλινη ανοιγόμενη ηλιοροφή.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ημί-αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, συνδυάζοντας τη δράση του προσαρμοζόμενου cruise control και της παρακολούθησης της λωρίδας κυκλοφορίας, εποπτεία τυφλού σημείου, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 10,25 ιντσών κ.ά.

FIAT 500 «la Prima»

Το ηλεκτρικό χάτσμπακ 500 υιοθετεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 118 ίππων που δίνει στο αυτοκίνητο χρόνο 9” για το σπριντ των 0-100 km/h. Η μπαταρία είναι μεγάλη με τα μέτρα του αυτοκινήτου που κινείται ανάμεσα στις κατηγορίες των μίνι και σουπερμίνι. Με ενεργειακή πυκνότητα 42 kWh, η FIAT λέει ότι το 500 έχει αυτονομία 320 km στον κύκλο WLTP.

Η τιμή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά οσονούπω την περιμένουμε, τόσο για το καμπριολέ όσο και για το χάτσμπακ. Σε άλλες, μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές το 500, «la prima» είναι ήδη διαθέσιμο προς προ-παραγγελία (με μέση τιμή τις 35.000 ευρώ), με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube