Έρχεται plug-in hybrid έκδοση του Ford Ranger

Έρχεται plug-in hybrid έκδοση του Ford Ranger

Το pick-up της Ford θα έχει δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για ορισμένα χιλιόμετρα.

Η επόμενη γενιά του Ford Ranger που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης θα διατίθεται και σε έκδοση plug-in hybrid. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Ford στην Ευρώπη δήλωσε πως ολόκληρη η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας - συμπεριλαμβανομένου του Ranger - θα διατεθεί σε εκδόσεις με δυνατότητα κίνησης μηδενικών ρύπων μέχρι το 2024. 

Χάρη στο υβριδικό σύστημα κίνησης, το pick-up θα έχει δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για ορισμένα χιλιόμετρα. Η Ford δεν έχει δημοσιεύσει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, όμως φήμες κάνουν λόγο για τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,3 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνδυαστική απόδοση 362 PS και 680 Nm. 

Εκτός από το υβριδικό σύστημα κίνησης η γκάμα του επόμενου Ranger θα περιλαμβάνει τον βασικό bi-turbo diesel 2,0 λίτρων, έναν turbo-diesel V6 3,0 λίτρων καθώς και υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V6 2,7 λίτρων  για το κορυφαίο Ranger Raptor.

Ford

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Ranger: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επόμενη γενιά

Να θυμίσουμε πως η σημερινή, τρίτη γενιά Ford Ranger πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 και δέχθηκε διαδοχικές ανανεώσεις το 2015, το 2019 και το 2021. Η επερχόμενη τέταρτη γενιά που θα είναι συγγενική με το επόμενο Volkswagen Amarok, αναμένεται να παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου το 2021 και να κυκλοφορήσει το 2022.

Η Ford έχει ανακοινώσει πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της μέχρι τα μέσα του 2026, κάτι που σημαίνει πως όλα τα μοντέλα της θα διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρική ή plug-in hybrid έκδοση. Παράλληλα, μέχρι το 2030, η γκάμα επιβατικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

[Πηγή: Car Expert]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube