Έρχεται νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota

Έρχεται νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota

Θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Toyota LQ που είδαμε το 2019 στο Τόκιο.

Φήμες από την Ιαπωνία αναφέρονται σε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2020, με το εμπορικό του ντεμπούτο να είναι προγραμματισμένο για το 2021. Το νέο μοντέλο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής των πρωτοτύπων Concept-i (2017) και LQ (2019) της ιαπωνικής φίρμας με παρόμοια εμφάνιση και τεχνολογία αιχμής.

Σχεδιαστικά, το ηλεκτρικό Toyota θα ακολουθεί τις γραμμές των πρωτοτύπων, με αεροδυναμική σιλουέτα ενός όγκου και καμπύλες που το κάνουν να δείχνει φιλικό προς το χρήστη. Για λόγους κόστους, το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα που προεκτείνονται μέχρι τα μαρσπιέ, ούτε τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Επίσης είναι πολύ πιθανό οι καλυμμένοι πίσω τροχοί να αντικατασταθούν από αεροδυναμικές ζάντες, τα "αόρατα" φώτα από στρογγυλά LED και η ουρά να αποκτήσει πιο συμβατική εμφάνιση.

Εξάλλου η Toyota έκανε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με το LQ (2019), το οποίο είχε μικρές διαφορές σε σύγκριση με το Concept-i (2017) όπως οι καθρέφτες, οι τροχοί και οι πόρτες. Οι διαστάσεις πάντως αναμένεται να είναι παρόμοιες με αυτές των πρωτοτύπων τα οποία είχαν μήκος 4.530 mm, πλάτος 1.840 mm, ύψος 1.480 mm και μεταξόνιο 2.700 mm.

Toyota LQ

Στην καμπίνα, ο οδηγός θα έχει πρόσβαση σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα "Yui" που θα αναγνωρίζει την συναισθηματική του κατάσταση διαβάζοντας τις εκφράσεις του και παρακολουθώντας τις κινήσεις του. Με αυτό τον τρόπο η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου θα είναι πιο φυσική, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του πρώτου.

Επιπλέον, το όχημα θα εξοπλίζεται με εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης Toyota Safety Sense - αν και είναι δύσκολο να υιοθετήσει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 που εισήγαγε το πρωτότυπο.

Όσο για τον ηλεκτροκινητήρα, αυτός αναμένεται να αποδίδει 204 PS, με μια μπαταρία 54,3 kWh να χαρίζει αυτονομία άνω των 300 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021, το ηλεκτρικό Toyota αναμένεται να ανταγωνιστεί το Volkswagen ID.3 και την επόμενη γενιά του Nissan Leaf.

[Πηγή: ToyotaSpyder7]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube