Toyota LQ: Το αυτόνομο όχημα του αύριο στο Σαλόνι του Τόκιο

Toyota LQ: Το αυτόνομο όχημα του αύριο στο Σαλόνι του Τόκιο

Επικοινωνεί με τον οδηγό μέσα από ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Toyota θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο μια έκδοση του Concept-i που είναι πολύ πιο κοντά στο μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα που παράλληλα ενσωματώνει και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης, το οποίο σύμφωνα με την Toyota προσφέρει την «απόλυτη εξατομικευμένη εμπειρία κινητικότητας».

Το όνομά του μπορεί να είναι Toyota LQ, αλλά βασίζεται πάνω στο Concept-i  που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Λας Βέγκας. Η Toyota θα έχει μια λειτουργική έκδοση του LQ έτοιμη για δοκιμές το νωρίτερο τον προσεχή Ιούνιο και το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι μια έκδοση του Concept-i θα ήταν έτοιμη για να πάρει μέρος σε να ένα όχημα συνοδείας στη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Το LQ είναι τετραθέσιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο με αυτονομία 300 χιλιομέτρων. Διαθέτει σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ακούει στο όνομα Yui και το οποίο αλληλεπιδρά με τον οδηγό μέσω φωνητικών εντολών.

Χάρη στις πολλές προηγμένες τεχνολογίες του, το όχημα  μπορεί επίσης να προσφέρει αναβαθμισμένη ασφάλεια στον οδηγό του. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν οπτικά και απτικά ερεθίσματα που παρακολουθούν τα δρώμενα στο τιμόνι, τόσο στην αυτόνομη όσο και στην κανονική οδήγηση.

Το LQ διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 4, που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τον έλεγχο. Θα διαθέτει επίσης μια αυτόματη λειτουργία στάθμευσης με valet, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Panasonic. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναζητά το δικό του προκαθορισμένο χώρο στάθμευσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube