Έρχεται το Audi R8 Green Hell;

Έρχεται το Audi R8 Green Hell;

Φήμες για ειδική έκδοση του R8 με προσανατολισμό...Nürburgring.

Η Audi κατοχύρωσε το όνομα R8 Green Hell στην Ευρώπη, δίνοντας τροφή στις φήμες για μια νέα ειδική έκδοση του υπεραυτοκινήτου με προσανατολισμό πίστας. Το ψευδώνυμο "Πράσινη Κόλαση" αναφέρεται στο Nürburgring καθώς η γερμανική πίστα είναι περικυκλωμένη από καταπράσινα δάση.

Το γεγονός ότι η Audi σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για μια ειδική έκδοση του R8, υπονοεί πως έχει βλέψεις για νέο ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring το οποίο αυτή τη στιγμή ανήκει στη Lamborghini Aventador SVJ (6:44:97). Για να πετύχει κάτι τέτοιο το R8, θα χρειαζόταν αυξημένη ισχύ από τον κεντρικά τοποθετημένο V10 5,2 λίτρων ο οποίος στην κορυφαία εργοστασιακή έκδοση παραγωγής R8 Coupé V10 performance quattro αποδίδει 610 PS. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το αγωνιστικό R8 LMS GT2 με 640 PS και ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο με πράσινες λεπτομέρειες.

Εκτός από αυξημένη ισχύ, μια πιθανή έκδοση πίστας του R8 θα είχε επεμβάσεις στην ανάρτηση, τα φρένα, το βάρος και την αεροδυναμική, με νέα βοηθήματα για αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης.

Αν τελικά βγει, το Audi R8 Green Hell ίσως είναι το τελευταίο R8 με κινητήρα V10 καθώς ο διάδοχος του μοντέλου αναμένεται να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube