Νέο αγωνιστικό Audi R8 LMS GT2 [video]

Νέο αγωνιστικό Audi R8 LMS GT2 [video]

Θα τρέξει στο πρωτάθλημα GT2 με ατμοσφαιρικό V10 απόδοσης 640 PS.

Η Audi στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed παρουσίασε το νέο αγωνιστικό R8 LMS GT2, το οποίο εξελίχθηκε για να συμμετέχει με ιδιωτικές ομάδες στο πρωτάθλημα της νέας κατηγορίας GT2 που θα ξεκινήσει από το 2020. Το μοντέλο έρχεται να συμπληρώσει την ήδη πλούσια γκάμα αγωνιστικών της Audi για ιδιώτες που περιλαμβάνει τα R8 LMS GT3, R8 LMS GT4 και RS 3 LMS.

Audi R8 LMS GT2

Ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας 5,2 λίτρων αποδίδει 640 PS και 550 Nm ροπής, έχει δηλαδή +20 PS και -30 Nm σε σύγκριση με το συμβατικό μοντέλο. Σε αντίθεση με το μοντέλο παραγωγής που εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης quattro, στο R8 LMS GT2 το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων στέλνει τη δύναμη αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Το βάρος του οχήματος είναι 1.350 kg, είναι δηλαδή -345 kg ελαφρύτερο από την έκδοση δρόμου με την οποία μοιράζεται περίπου το 55% των εξαρτημάτων του, χάρη στο σπαρτιάτικο εσωτερικό και την εκτενέστατη χρήση ανθρακονημάτων.

Audi R8 LMS GT2

Σύμφωνα με την Audi Sport, το σασί του αυτοκινήτου προέρχεται από το R8 Spyder με την προσθήκη σκληρής οροφής καις τις απαραίτητες επεμβάσεις για την πίστα.

Το ανασχεδιασμένο αμάξωμα του R8 LMS GT2 περιλαμβάνει εμπρός προφυλακτήρα με διαφορετικές εισαγωγές αέρα, αεροδυναμικά πετρύγια, ακάλυπτη γρίλια, μεγαλύτερο σπλίτερ, νέο καπό με εσοχές, φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά, μεγαλύτερη πλευρική εισαγωγή αέρα, επεκτάσεις των μαρσπιέ, επιπλέον εισαγωγή αέρα στην οροφή, σταθερή αεροτομή και ένα μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος.

Audi R8 LMS

Η επιθετική εμφάνιση τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα έντονα γραφικά που έρχονται σε αντίθεση με τη λευκή απόχρωση του αμαξώματος, αλλά και τους αγωνιστικού τύπου τροχούς με center-lock ζάντες στο χρώμα του χαλκού.

Οι παραγγελίες για το R8 LMS GT2 έχουν ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για πριν το τέλος του 2019. Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το όχημα για το πρωτάθλημα ή για κάποιο track day, η τιμή του αγωνιστικού μοντέλου είναι €338.000 προ φόρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο Audi R8 LMS GT3 2019

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube