Έρχεται το 2024 το νέο Audi Α8

Έρχεται το 2024 το νέο Audi Α8

To νέο Audi Α8 θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2024, με την γερμανική εταιρεία να υπόσχεται ότι θα είναι έντονα επηρεασμένο από το εντυπωσιακό grandsphere concept.

Audi

Με την Mercedes-Benz να έχει την EQS και την BMW την i7, ήρθε πλέον η ώρα να αποκτήσει και η Audi ένα ηλεκτρικό σεντάν-ναυαρχίδα. Το νέο ηλεκτρικό Audi A8 θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2024 και ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι θα μοιάζει έντονα με το εντυπωσιακό grandsphere concept.

Σε αντίθεση όμως με τους αντιπάλους της, η Audi δε σκοπεύει να συνεχίσει να διαθέτει το A8 σε συμβατικές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες.

Μιλώντας στο Autocar, o επικεφαλής σχεδίασης της Audi, Marc Lichte, ανέφερε ότι το νέο Α8 θα είναι σημαντικά επηρεασμένο από το πρωτότυπο grandsphere. Τόνισε βέβαια ότι το νέο Α8 δε θα είναι πιστό αντίγραφο του, αλλά το concept αποτελεί το τέλειο teaser του νέου μοντέλου.

Audi

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η νέα ναυαρχίδα της μάρκας θα ακούει στο όνομα A8 e-tron και θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα PPE που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche.

Tο grandsphere concept παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2021, έχει μήκος 5,35 m, μεταξόνιο 3,19 m και η Audi το περιέγραψε ως ένα «ιδιωτικό τζετ για το δρόμο». Tην κίνηση του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 720 PS και 960 Nm ροπής που συνεργάζονται με μια μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh, χαρίζοντάς του 750 km αυτονομίας.

Audi

Τέλος, θυμίζουμε ότι η Audi από το 2026 θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και θα σταματήσει οριστικά τις πωλήσεις μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2033.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube