Έρχεται νέο Toyota MR2;

Έρχεται νέο Toyota MR2;

Ο επικεφαλής του τμήματος σπορ αυτοκινήτων της Toyota, Tetsuya Tada, δήλωσε πως ένα τρίτο σπορ μοντέλο θα προστεθεί δίπλα στην GT86 και τη Supra.

Όλοι θυμόμαστε το Toyota MR2, το μικρό και ελαφρύ roadster με τον κινητήρα στο κέντρο το οποίο κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο από τις αρχές μέχρι τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Εκείνα τα χρόνια, η Toyota είχε μια γκάμα σπορ αυτοκινήτων δρόμου που περιλάμβανε τρία μοντέλα. Εκτός από το διθέσιο MR2 υπήρχαν και δύο κουπέ: η 7η γενιά της Celica και η 4η γενιά της Supra. Η παραγωγή της Supra σταμάτησε το 2002, λίγο πριν συμπληρώσει 10 χρόνια στην αγορά, και μέχρι το 2007 είχαν καταργηθεί και τα άλλα δύο. Έκτοτε η Toyota έμεινε για κάποια χρόνια χωρίς σπορ μοντέλα στην γκάμα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Toyota GT86 ΜΥ2017

Η κατάσταση αυτή άλλαξε το 2012, όταν κυκλοφόρησε η GT86. Λίγο αργότερα διέρρευσαν φήμες για τη δημιουργία μιας νέας Supra, και σήμερα έχουμε περάσει προ πολλού το επίπεδο των φημών: Η νέα Supra πράγματι ετοιμάζεται, σε συνεργασία με την BMW. Αν θεωρήσουμε ότι η GT86 έχει τον ρόλο της σύγχρονης Celica, το μόνο που λείπει για να ολοκληρωθεί και πάλι η τριπλέτα είναι ένα νέο MR2. Αλλά όπως φαίνεται, δεν θα λείπει για πολύ…

Όταν ακούς τη φράση «Τα Τρία Αδέρφια» σίγουρα το μυαλό σου πάει σε κάποια ταβέρνα. Όταν όμως τη χρησιμοποιεί ο Tetsuya Tada, το πράγμα αποκτά πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ο Tetsuya Tada είναι ο επικεφαλής του τμήματος σπορ αυτοκινήτων της Toyota, αλλά και της αγωνιστικής ομάδας Gazoo Racing, και με αυτή τη φράση περιέγραψε την γκάμα σπορ μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας στο άμεσο μέλλον.

Άρα, περιμένουμε νέο Toyota MR2, ή τελοσπάντων ένα νέο roadster από την ιαπωνική φίρμα. Πότε; «Το συντομότερο δυνατό», λέει ο Tada. Σύμφωνα με το βρετανικό Evo, το οποίο απέσπασε τις δηλώσεις του, για να ικανοποιεί τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων και να μπορεί να βγει στην παραγωγή ένα τέτοιο roadster θα πρέπει να ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία. Άλλωστε η Toyota θα θέλει να μεταφέρει υβριδική τεχνολογία από αγωνιστικά της στην κατηγορία LMP1 του Le Mans, σε ένα σπορ, κεντρομήχανο αυτοκίνητο δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο Istanbul Park με Toyota GT86 και Opel Astra OPC

Φαίνεται πως το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τη σπορ πλευρά της Toyota. Τα σπορ αυτοκίνητα πρόκειται να πλαισιωθούν και από σπορ εκδόσεις των συμβατικών μοντέλων της, όπως το Yaris GRMN. Η αγωνιστική ομάδα ήδη τα πάει περίφημα στο WRC, και για το μέλλον εξετάζει το ενδεχόμενο εξέλιξης εκδόσεων R2, R3 και R5 του Yaris, για πώληση σε ιδιωτικές ομάδες και εισχώρηση σε άλλες κατηγορίες των ράλι. Χαράς ευαγγέλια δηλαδή, για τους φίλους της φίρμας, και όχι μόνο.

[Πηγή: Evo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube