Υβριδική τεχνολογία για τα επόμενης γενιάς Subaru BRZ και Toyota GT86

Υβριδική τεχνολογία για τα επόμενης γενιάς Subaru BRZ και Toyota GT86

Η νέα γενιά των πισωκίνητων κουπέ υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους.

Όπως έχουμε αναφέρει και πριν περίπου δύο μήνες, η Toyota θα δώσει συνέχεια στην GT86 με μία δεύτερη γενιά που θα παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το 2019.

Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και στο BRZ της Subaru, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως. Και αυτό γιατί η κατηγορία των προσιτών σπορ πισωκίνητων μοντέλων διαθέτει λίγα μοντέλα, όπως το δημοφιλές Mazda MX-5 και το νέο FIAT 124 Spider, και η αύξηση ή διατήρηση του ανταγωνισμού βελτιώνει το είδος και τα φέρνει πιο «κοντά» μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Toyota έβαλε σκοπό να φτιάξει την κορυφαία μπαταρία

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες παρουσίασαν πρόσφατα τις ανανεωμένες εκδόσεις των μικρών κουπέ τους, το BRZ 2017 και την GT86 2017, αλλά σε κανένα από τα δύο δελτία τύπου δεν είδαμε κάποια ισχυρότερη έκδοση. Σίγουρα, οι μηχανικοί των δύο εταιριών έχουν βρει την χρυσή τομή παντού για να διατηρήσουν και το κόστος όσο χαμηλότερα μπορούν, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το αγοραστικό κοινό περιμένει κάποια extreme έκδοση.

Η νέα γενιά της GT86 θα τοποθετηθεί εμπορικά κάτω από τη νέα Supra. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με το BRZ, μιας η γκάμα της Subaru θα εμπλουτιστεί αργότερα από ένα μεγαλύτερο κουπέ. Και τα δύο Toyobaru θα παραμείνουν κουπέ, με τις κάμπριο εκδόσεις να τρώνε «άκυρο» και στη δεύτερη γενιά.

Σύμφωνα με αναφορές στον ιαπωνικό Τύπο, τα δύο μοντέλα θα έχουν υβριδικό σύστημα κίνησης. Με τα σημερινά δεδομένα, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα mild hybrid για να κρατηθεί το βάρος όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Με την Toyota όμως να επενδύει διαρκώς στην εξέλιξη του συστήματος και των μπαταριών, δεν αποκλείεται να δούμε τη νέα γενιά των Subaru BRZ και Toyota GT86 ως full hybrid πισωκίνητα κουπέ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της απόδοσης ισχύος και ροπής, καθώς και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Subaru BRZ 2017 [video]

Ο θερμικός κινητήρας του υβριδικού συστήματος θα είναι ένας επίπεδος της Subaru με τον άμεσο ψεκασμό της Toyota, για να κρατηθεί το κέντρο βάρους χαμηλά, αλλά είναι άγνωστο εάν θα παραμείνει ο ίδιος δίλιτρος που γνωρίζουμε από τα υπάρχοντα μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανέωση για την Toyota GT86

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το πέρασμα το χρόνου και την διαρκή εξέλιξη των υβριδικών συστημάτων κίνησης, θα δούμε στην δεύτερη γενιά των μοντέλων βελτιωμένες συνολικά επιδόσεις.

Και για όσους ανησυχούν για το βάρος, να θυμίσουμε ότι ο Αρχιμηχανικός Tetsuya Tada είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια για το ίδιο θέμα ότι το αγωνιστικό τμήμα TRD είναι σε θέση να μειώσει το βάρος της GT86 κατά 100 kg.

[Πηγή: Autoevolution, Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube