Έρχεται ανανέωση για το Volkswagen Passat

Έρχεται ανανέωση για το Volkswagen Passat

Παρότι τα μεσαία σεντάν σίγουρα δε ζουν τις καλύτερες μέρες τους, η Volkswagen θα φρεσκάρει ελαφρώς το δικό της προκειμένου να το διατηρήσει ακμαίο.

Το μεσαίο οικογενειακό σεντάν της Volkswagen θα ανανεωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Στο αισθητικό κομμάτι θα έχει αρκετές επιρροές από το Arteon, από όπου θα προέρχεται η μάσκα και τα φώτα. Πάντως η εικόνα του Passat θα εξακολουθήσει να είναι σαφώς συντηρητική, αφήνοντας στο 4θυρο κουπέ την πιο σπορ εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Passat 1.4 TSI BMT ACT

Ελάχιστες θα είναι οι διαφοροποιήσεις στην καμπίνα, με βασικότερες εκείνες που θα αφορούν στη νέα γενιά των συστημάτων infotainment, την επαγωγική φόρτιση κινητού και την αναγνώριση σε χειρονομίες. Οι τεράστιοι χώροι θα παραμείνουν προφανώς ως έχουν.

Στο κομμάτι των κινητήρων το νέο θα είναι ο 1.500άρης TSI Evo που θα αποδίδει και εδώ 130 ή 150 ίππους, ενώ υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι ο 1.6 TDI θα αντικατασταθεί από μια έκδοση BlueMotion με ήπιο υβριδικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Golf 1.5 TSI Evo 150 PS

Δεν είναι καθόλου βέβαιο πάντως κάτι τέτοιο, αφού η οικονομία στο ταξίδι που πετυχαίνει ένας ντίζελ θα απουσιάζει κι αυτό δεν είναι αμελητέο σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Στην υπόλοιπη γκάμα πάντως δεν αναμένονται αλλαγές μηχανολογικής φύσης.

Ακόμα μια τεχνολογική αναβάθμιση του ανανεωμένου Passat θα αφορά στην ενσωμάτωση συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης αλλά και την αναβάθμιση των σημερινών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube