Στην Ευρώπη η παραγωγή των ηλεκτρικών Nissan Qashqai και Juke

Στην Ευρώπη η παραγωγή των ηλεκτρικών Nissan Qashqai και Juke

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά Nissan Qashqai και Juke.

Nissan Qashqai and Juke

Η Nissan είναι μία ακόμη μάρκα που στρέφεται προς τον εξηλεκτρισμό, λανσάροντας στην Ευρώπη μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα Nissan Qashqai και Juke EV.

Τα δύο δημοφιλέστατα SUV της Nissan θα είναι «made in Europe», καθώς η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή των μοντέλων της στο εργοστάσιο του Sunderland στην Αγγλία.

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Sunderland θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά Nissan Qashqai και Juke

Nissan Qashqai and Juke

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή το Sky News, υπογραμμίζοντας πως η Nissan θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις την Παρασκευή, 24/11. Μετά από πολλούς μήνες συνομιλιών με την βρετανική κυβέρνηση, η Nissan ήρθε σε συμφωνία για να πραγματοποιήσει εκεί την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών Juke και Qashqai, πάνω στα οποία βασίζει πολλά για την ηλεκτροκίνητη εποχή.

Το Sky News αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Rishi Sunak και ο καγκελάριος Jeremy Hunt συμμετείχαν στις συζητήσεις, με τη δέσμευση του Ιάπωνα κατασκευαστή να συνδέεται με μια «σημαντική» κυβερνητική εγγύηση χρηματοδότησης. Η επένδυση της ίδιας της Nissan στο σχέδιο θα είναι πιθανότατα πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Nissan Qashqai

Μέσω αυτής της κίνησης, εκτός από την επιβεβαίωση της έλευσης των ηλεκτρικών Juke και Qashqai, η Nissan παράλληλα θα προστατεύσει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό της εργοστάσιο, που επί του παρόντος απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους. 
Να θυμίσουμε πως στην εν λόγω εγκατάσταση κατασκευάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF, καθώς επίσης και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις των Qashqai και Juke.

Nissan Juke Hybrid

H νέα εποχή της Nissan μπαίνει στην πρίζα, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει ανακοινώσει πως από το 2030 και μετά θα σταματήσει να εισάγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube