Επιστρέφει το 2024 το Renault 5

Επιστρέφει το 2024 το Renault 5

Το Renault 5 επιστρέφει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό για την πόλη με ισχύ 136 PS και 400 km αυτονομίας. Για το 2024 έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμά του.

Renault 5

Η γαλλική φίρμα θα λανσάρει το 2024 τη σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού Renault 5. Το νέο 5 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την πόλη με ρετρό σχεδίαση εμπνευσμένη από τον προκάτοχο του.

Το μοντέλο θα κινείται από το νέο ηλεκτρικό μοτέρ ePT με ισχύ 136 PS τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. Το τελευταίο, θα παράγεται στην μονάδα παραγωγής στην Cléon της Γαλλίας, στην οποία η Renault κατασκευάζει κινητήρες για τα κόμπακτ μοντέλα της από τις αρχές της δεκαετίας του 60'.

Renault 5

Το νέο 5, όπως και το νέο Nissan Micra, θα χτιστεί πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-B EV της συμμαχίας Renault-Nissan. Όσο για την αυτονομία του, η Renault υπόσχεται ότι θα αγγίζει τα 400 km.

Το αφεντικό της Renault, Luca de Meo, ανέφερε ότι η νέα πλατφόρμα και η νέα τεχνολογία μπαταρίας που θα χρησιμοποιεί το 5, θα δώσει τη δυνατότητα στη φίρμα να πουλά το νέο 5 κατά 33% φθηνότερα από το ZOE.

Παράλληλα, στη μονάδα παραγωγής της Cléon κατασκευάζεται ήδη το πιο ισχυρό μοτέρ ePT απόδοσης 218 PS και 300 Nm, που χρησιμοποιείται από το νέο Mégane E-TECH Electric

Renault 5

Η μάρκα επιβεβαίωσε ότι από το 2027 θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός ακόμη πιο ισχυρού ηλεκτρικού μοτέρ απόδοσης 272 PS, το οποίο παραμένει άγνωστο σε ποιο μοντέλο θα φιλοξενηθεί. Το μοτέρ εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Valeo, με το εργοστάσιο να ισχυρίζεται ότι δε θα περιέχει σπάνιες γαίες.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η Renault θα αναβιώσει και το θρυλικό 4 με ένα νέο ηλεκτρικό SUV με ρετρό σχεδίαση που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube