Το νέο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό

Το νέο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι η νέα γενιά του Nissan Micra θα βαδίσει σε ηλεκτρικά μονοπάτια.

Η ιαπωνική φίρμα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια πρώτη «teaser» φωτογραφία του νέου Nissan Micra. Πέραν των όσων αποκαλύπτει η συγκεκριμένη εικόνα σε ό,τι αφορά τη σχεδιαστική ταυτότητα του νέου σουπερμίνι της εταιρείας (εμφανείς οι επιρροές από το Ariya), η είδηση είναι ότι το νέο Nissan Micra, αποχαιρετά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και περνά με κάθε επισημότητα στην ηλεκτρική εποχή.

Το νέο Nissan Micra θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα CMF B-EV της Συμμαχίας (μία από τις πέντε νέες πλατφόρμες που έχει αναπτύξει ο όμιλος για τα ηλεκτρικά του μοντέλα), στο ίδιο δηλαδή δάπεδο που θα πατήσει και το επερχόμενο Renault 5.

Ο chief operating officer της ιαπωνικής φίρμας, Ashwani Gupta, δήλωσε σχετικά: «Το νέο Nissan Micra θα φέρει τη σχεδιαστική άποψη της Nissan αλλά θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που προσφέρει απλόχερα η συμμαχία της Alliance. Είμαι σίγουρος, ότι το κοινό θα λατρέψει τη νέα γενιά Nissan Micra».

Nissan Micra

Οι Ιάπωνες δεν προχώρησαν σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες πέραν του δαπέδου αλλά και της αυτονομίας που θα ξεπερνά τα 300 km με μία φόρτιση, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα, δεδομένου ότι το νέο Micra όπως επίσης και το ολοκαίνουργιο Renault 5, αναμένονται στους δρόμους μας το αργότερο έως το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube