Επίσημο: Νέο Jeep Compass 2017 [106 νέες φωτογραφίες+videos]

Επίσημο: Νέο Jeep Compass 2017 [106 νέες φωτογραφίες+videos]

Η βορειοαμερικανική Jeep έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες και video του κόμπακτ SUV Compass που αντικαθιστά το ομώνυμο και το Patriot μαζί.

Τα Jeep Compass και Patriot αντικαθίστανται από το κόμπακτ crossover Compass 2017 και που τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες του δημοσιεύσαμε χτες.

Το νέο κόμπακτ SUV της Jeep είναι προγραμματισμένο να ντεμπουτάρει στο Los Angeles Auto Show 2016, τον προσεχή Νοέμβριο. Κάτι που ανεμένετο από καιρό, καθώς είχε μουχλιάσει, παρόλο το εκτεταμένο facelift που υπέστη το 2011.

Το νέο Jeep Compass, που στηρίζεται σε μια επιμηκυμένη πλατφόρμα του υφιστάμενου Renegade,  μοιάζει με μικρογραφία ενός Grand Cherokee που έχει κάνει δίαιτα κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι επίσημες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Jeep είναι πενιχρές, περιοριζόμενη στο να πει ότι «το νέο Compass θα είναι το πιο ικανό κόμπακτ SUV που παρουσιάστηκε ποτέ» και ότι θα υπάρχουν 17 συνδυασμοί κινητήρα/κιβωτίου για να καλύψουν την παγκόσμια πελατειακή βάση του αυτοκινήτου. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το νέο Jeep Compass θα διατεθεί σε πάνω από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από τις βορειοαμερικανικές αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου που είδαμε χτες έγινε στη Βραζιλία κι ένας από τους λόγους είναι επειδή η αρχικές σειρές παραγωγής θα ξεκινήσουν από το τοπικό εργοστάσιο της FCA στη πόλη της Goiana. Η παραγωγή του νέου Jeep Compass 2017, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, με πρώτη την Κίνα και δεύτερη το Μεξικό που θα τροφοδοτεί την βορειοαμερικανική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Jeep Renegade 2.0L Trailhawk

Οι νέες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Jeep για το βορειοαμερικανικό Compass δεν φαίνεται να έχει αισθητικές διαφορές από το «βραζιλιάνικο», αλλά προφανώς για κάθε χώρα θα διαφοροποιείται σε διάκοσμο και εξοπλισμό, στάνταρ και έξτρα.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, είτε του αμερικανικού είτε του ευρωπαϊκού μοντέλου, θα είναι οι ίδιες με του «βραζιλιάνικου». Δηλαδή, 4,41 m σε μήκος, 1,82 σε πλάτος και 1,64 m σε ύψος. Ομοίως και το μεταξόνιο που φτάνει τα 2,63 m. Οι παραπάνω διαστάσεις δίνουν στο νέο Jeep Compass 2017 χοντρικά το ίδιο ίχνος στο δρόμο με το απερχόμενο μοντέλο.

Στη Βραζιλία και πιθανότατα σε άλλες νοτιοαμερικανικές αγορές, η αρχική επιλογή των καταναλωτών θα βασίζεται σε δύο 4κύλινδρους δίλιτρους κινητήρες: Έναν Tigershark με μέγιστη ισχύ τους 166 PS και δυνατότητα καύσης διπλού καυσίμου -βενζίνη και Ε85 (αιθανόλη). Το μοτέρ αυτό θα συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο σασμάν. Ο δεύτερος δίλιτρος κινητήρας θα είναι τουρμποντίζελ της σειράς MultiJet II, με 170 άλογα, και θα συνδυάζεται με το 9άρι αυτόματο σασμάν που ήδη γνωρίζουμε από το Jeep Renegade και FIAT 500X.

Στη βραζιλιάνικη αγορά, τουλάχιστον στην αρχή, το Compass 2017 με το βενζινοκινητήρα θα διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση εμπρός και στις εκδόσεις εξοπλισμού Sport, Longitude και Limited. Το ντίζελ θα διατίθεται μόνο σε τετρακίνητο και στις εκδόσεις εξοπλισμού Longitude και Trailhawk.

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Jeep, η έκδοση Trailhawk θα είναι και η πιο ικανή της γκάμας του Compass 2017, εκτός ασφάλτου. Τις βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης έναντι των άλλων μοντέλων θα υποστηρίζουν οι κατά δύο πόντους ψηλότερη ανάρτηση, οι προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα, οι διαφορετικές ζάντες και τα λάστιχα μικτής χρήσης.

[Πηγή Jeep]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube