Η Hyundai κάνει την Genesis ξεχωριστή μάρκα

Η Hyundai κάνει την Genesis ξεχωριστή μάρκα

Η Genesis θα γίνει η μάρκα πολυτελείας του Ομίλου Hyundai και προγραμματίζει έξι νέα μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα ξεχωρίσει το όνομα Genesis από την υπόλοιπη γκάμα μοντέλων της, δημιουργώντας μια νέα μάρκα πολυτελείας, κατά το πρότυπο των Toyota/Lexus και Nissan/Infiniti.

Μέχρι τώρα, το όνομα Genesis αφορούσε στην κορυφαία λιμουζίνα πολυτελείας της Hyundai, αλλά τώρα θα διαχωριστεί από την υπόλοιπη γκάμα και μέχρι το 2020 θα παρουσιαστούν έξι νέα μοντέλα με αυτό το λογότυπο.

Η Hyundai λέει ότι θα υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα της και εκείνα της Genesis, καθώς τα δεύτερα θα έχουν διαφορετική σχεδίαση, νέο έμβλημα και τη δική τους ονοματολογία. Λέει επίσης ότι η Genesis θα επικεντρώνεται στις υπηρεσίες προς τον πελάτη.

Αυτές οι προσωπικές υπηρεσίες θα αποτελέσουν το ατού (USP) της Genesis, αντί για εκείνο που η Hyundai αποκαλεί «παραδοσιακό τεχνολογικό overload» το οποίο χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές της.

Το σήμα της νάες φίρμας θα είναι μια εξέλιξη του φτερωτού λογότυπου που χρησιμοποιείται στο υπάρχον Hyundai Genesis. Ενώ η ονοματολογία θα συνίσταται από το γράμμα G και δύο αριθμητικά ψηφία –αλά Infiniti– δηλαδή G90, G80, G70 κ.ο.κ.

Η εξωτερική σχεδίαση των νέων Genesis θα είναι έργο του πρώην σχεδιαστή του Group VW (Bentley), Luc Donkerwolke, που θα ξεκινήσει στο νέο του πόστο από τα μέσα του 2016. Θα αναφέρεται στον νυν πρόεδρο σχεδίασης του Ομίλου Hyundai, Peter Schreyer.

Παρότι έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιαστούν έξι νέα μοντέλα Genesis, η Hyundai δεν αποκάλυψε τι θα είναι, απλά είπε ότι η αποκάλυψή τους θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο. Ένα από αυτά τα μοντέλα πιθανώς θα είναι μια κουπέ έκδοση του υπάρχοντος Genesis, όπως την προανήγγειλε το πρωτότυπο Vision G (φωτ. κάτω) που εκτέθηκε το καλοκαίρι στο concours d’ elegance του Pebble Beach, στην Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube