Νέο Hyundai Genesis 2015 [videos]

Νέο Hyundai Genesis 2015 [videos]

Για τo Genesis δεύτερης γενιάς που αποκαλύφθηκε επίσημα στη Σεούλ πριν από μια εβδομάδα, η Hyundai δημοσιοποίησε τα πρώτα προωθητικά video.

To Hyundai Genesis II, που σχεδιάστηκε υπό τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Fluidic Sculpture 2.0, έχει για κύρια αισθητικά χαρακτηριστικά τους κοντύτερους προβόλους, εξαγωνική μάσκα με μονό πλαίσιο και σατινέ φινίρισμα σε επιλεγμένες ακμές.

Το Genesis II έχει μήκος 4,99 m, πλάτος 1,89 και ύψος 1,48 με το μεταξόνιό του να φτάνει τα 3,01m! To μεγάλο Hyundai πατά πάνω σε μια ποικιλία από ζάντες, από 17 έως 19 ίντσες και η στάνταρ κίνηση είναι στους πίσω τροχούς. Διατίθεται όμως και με τετρακίνηση HTRAC της Hyundai που κατανέμει ηλεκτρονικά τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες ανάλογα με τις οδικές συνθήκες.

Η ενίσχυση της ενεργητικής ασφάλειας υποστηρίζεται ακόμη από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα που η Hyundai ονομάζει Advanced Traction Cornering Control. Το ATCC χρησιμοποιεί τη ροπή προς στους τέσσερις τροχούς και τα φρένα, κατά την επιτάχυνση μέσα σε μια στροφή, έτσι ώστε να εξαλείφει την υποστροφή.

Ανάλογα με την αγορά, το νέο Hyundai Genesis θα πωλείται μέσα από μια επιλογή τεσσάρων κινητήρων: 3λιτρος V6 με 257 PS, 3.3 V6 με 282 PS,  3.8 V6 με 315 PS. Το κορυφαίο μοτέρ στην γκάμα θα είναι ένα «ψωμωμένο» V8 των πέντε λίτρων με ισχύ 425 PS και ροπή 52,9 kgm. Όλοι οι κινητήρες προκειμένου να αποδίδουν το μέγιστο της δυναμικότητάς τους συνδυάζονται με ένα νέο 8άρι αυτόματο σασμάν.

Και μιας και μιλάμε για επιδόσεις, το βασικό μοτέρ επιταχύνει το Genesis II 0-100 km/h σε 8,6” και του δίνει τελική ταχύτητα 230 km/h. To 3,3λιτρο για την ίδια επιτάχυνση χρειάζεται 7,2”, το 3,8λιτρο 6,5” και το κορυφαίο V8 χρειάζεται 5,4” και πιάνει στην ευθεία τα 240 km/h.

Στην καμπίνα τα υλικά είναι σαφώς πιο premium από αυτά του προκατόχου του, ενώ η διακόσμηση είναι λιγότερο φανταχτερή. Το αποτέλεσμα του ανασχεδιασμού στο εσωτερικό περιέλαβε και την αναβάθμιση των αποθηκευτικών χώρων από τα 3,7 lt στα 26,9 lt.

Στις υπόλοιπες αναβαθμίσεις του Hyundai Genesis II περιλαμβάνονται η καλύτερη ηχομόνωση της καμπίνας, οι πολλαπλοί σύνδεσμοι στην πίσω ανάρτηση και η προσθήκη αερόσακου για τα γόνατα του οδηγού.

Τέλος, όσον αφορά τα οδηγικά και ηλεκτρονικά βοηθήματα, το Genesis έρχεται με μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνουν Lane Departure Warning System (LDWS), Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Cross Traffic Alert (RCTA) και Advanced Smart Parking Assist System (ASPAS).

Το νέο Hyundai Genesis II ξεκινά αρχικά από την κορεατική και τις απωανατολίτικες αγορές, θα ακολουθήσει η αμερικανική αγορά με το ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο Detroit Motor Show τον Ιανουάριο και τελικά θα έρθει και στην Ευρώπη με ντεμπούτο στο σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube