Επίσημο: Νέα Lamborghini Huracán Tecnica

Επίσημο: Νέα Lamborghini Huracán Tecnica

Η νέα Lamborghini Huracán Tecnica έχει 640 PS και ήρθε για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην σκληροπυρηνική STO και την Evo.

Την στιγμή που η Huracán Sterrato είχε τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας με τις δοκιμές της στο χιόνι, η Lamborghini παρουσίασε την Huracán Tecnica. Μια νέα έκδοση του ιταλικού σούπερκαρ που έρχεται για να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην σκληροπυρηνική STO και την Evo.

Η Tecnica βασίζεται στην «συμβατική» πισωκίνητη Evo αλλά στο κέντρο της βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V10 της STO. Πράγμα που σημαίνει ότι η ισχύς της ανέρχεται στα 640 PS, η ροπή στα 560 Nm και φυσικά, αποδίδει μοναδικό ήχο!

Συγκριτικά με την STO, η εμφάνιση της είναι λιγότερο εκκεντρική. Ωστόσο, η Τecnica έχει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός εμπνευσμένο από την Sian, ενώ οι τροχοί με τη σειρά τους είναι εμπνευσμένοι από το πρωτότυπο Vision GT.

Lamborghini Huracán Tecnica

Oι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται όμως στο πίσω μέρος. Το κάλυμμα του κινητήρα είναι φτιαγμένο από ανθρακόνημα. Οι απολήξεις της εξάτμισης είναι εξαγωνικές, ο προφυλακτήρας και ο διαχύτης είναι νέοι, ενώ πίσω βρίσκεται μια μικρή αεροτομή.

Η τελευταία, συγκριτικά με την Evo, προσφέρει 35% περισσότερη κάθετη δύναμη. Επιπλέον, η οπισθέλκουσα έχει μειωθεί κατά 20%. Η νέα Tecnica ζυγίζει 1.389 kg, δηλαδή 10 kg λιγότερα από την πισωκίνητη Εvo, αλλά 40 kg περισσότερα από την STO. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 3,2". 

Lamborghini Huracán Tecnica

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, η Lamborghini εξοπλίζει την Tecnica με καλούδια όπως τετραδιεύθυνση, torque vectoring, κεραμικά φρένα και το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata).

Άγνωστη παραμένει η τιμή αγοράς της νέας δημιουργίας από την Sant'Agata Bolognese, αλλά ανακοινώθηκε ότι τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους τυχερούς αγοραστές της αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube