Νέα Lamborghini Huracán STO: Γέννημα θρέμμα της πίστας [video]

Νέα Lamborghini Huracán STO: Γέννημα θρέμμα της πίστας [video]

Η Huracán έγινε αντικείμενο μιας νέας ακραίας παραλλαγής, εμπνευσμένης από τις αγωνιστικές εκδόσεις του μοντέλου. Με ατμοσφαιρικό μοτέρ V10 640 ίππων και πίσω κίνηση.

Πρόκειται για την επιστροφή μιας νέας, ακραίας έκδοσης στην γκάμα της Huracán, καθώς η Performante είχε καταργηθεί από τον κατάλογο της Sant’Agata κατά τη διάρκεια της ανανέωσης του μοντέλου στις αρχές του 2019. Για την περίσταση, η Lamborghini πάει ακόμα πιο μακριά τη βαλίτσα με τη νέα STO (για το Super Trofeo Omologata), επειδή αυτή η Huracán εμπνέεται ακόμη περισσότερο από τα αγωνιστικές συνονόματές της από το Super Trofeo και το GT3.

Στα σωθικά της STO έχουμε και πάλι να κάνουμε με τον ατμοσφαιρικό V10 που αποδίδει τώρα 640 άλογα. Κάποιοι θα απορήσουν που έχουμε να κάνουμε με την ίδια ιπποδύναμη με μια στάνταρ Huracán Evo. Ωστόσο, η STO είναι πισωκίνητη. Δηλαδή 30 άλογα περισσότερα από τις στάνταρ πισωκίνητες Huracán και την ίδια πλέον ισχύ με τις τετρακίνητες.

Lamborghini Huracán STO

Από την άλλη πλευρά, η μέγιστη ροπή μειώθηκε. Έτσι αντί για τα 600 Nm της τετρακίνητης Evo, εδώ έχουμε μέγιστη τιμή τα 565 Nm, πάντα στις 6.500 rpm. Ωστόσο η Lamborghini, θέλoντας να καθησυχάσει τον υποψήφιο πελάτη μιας STO, υπόσχεται πιο άμεση απόκριση στο γκάζι.

Το ίδιο υπόσχεται και για το τιμόνι, όπως και για το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει αναρρυθμιστεί για ταχύτερες αλλαγές. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Huracán STO χρειάζεται 3” για το σπριντ των 0-100 km/h, 9” για το 0-200 km/h και έχει τελική ταχύτητα 310 km/h.

Lamborghini Huracán STO

Ο κατασκευαστής συνέχισε το κυνήγι του «παραπανίσιου» βάρους. Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των εξαρτημάτων του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ οι ζάντες είναι κατασκευασμένες από μαγνήσιο. Η μείωση βάρους περιλαμβάνει επίσης μια πιο γυμνή καμπίνα, όπως για παράδειγμα την αφαίρεση της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα.

Οι ανθρακονημάτινες επενδύσεις στις πόρτες απλοποιούν ακόμα περισσότερα τα πράγματα, ωστόσο μια αμυδρή νότα πολυτέλειας παρέμεινε με το ταμπλό και το τιμόνι να είναι ντυμένα με Alcantara. Με αυτά και με αυτά, η Huracán STO στεγνή ανακοινώθηκε ότι ζυγίζει 1.339 kg, 43 κιλά λιγότερο από την παλιά Performante.

Lamborghini Huracán STO

Η εξωτερική εμφάνιση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει υπαγορευτεί από την αεροδυναμική, σε σημείο που η σιλουέτα του αυτοκινήτου να επανεξεταστεί σε βάθος, ιδίως στο επίπεδο των ώμων που ο ανασχεδιασμός είναι εμφανέστατος. Στο εμπρός μέρος, οι έξοδοι του αέρα βρίσκονται πλέον στη βάση του παρμπρίζ.

Μια αεροεισαγωγή προστέθηκε επίσης στην οροφή και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεράστια πτέρυγα, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Τα νούμερα της απόδοσης είναι συντριπτικά υπέρ της STO που ανέβασε την κάθε τη αεροδυναμική πίεση κατά 53% σε σύγκριση με την Performante.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube