Επίσημο: Lamborghini Sián Roadster [video]

Επίσημο: Lamborghini Sián Roadster [video]

Η ανοιχτή έκδοση της Lamborghini Sián με υβριδικό V12 και απόδοση 819 PS.

Ένα χρόνο μετά από την Lamborghini Sián, η ιταλική φίρμα παρουσίασε την ανοιχτή της έκδοση Sián Roadster, ανακοινώνοντας περιορισμένη παραγωγή 19 μονάδων που έχουν ήδη πουληθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Lamborghini Sián

Το υβριδικό υπεραυτοκίνητο της Sant'Agata που βασίζεται σε ανθρακονημάτινο monocoque σασί, συνδυάζει έναν κεντρικά τοποθετημένο ατμοσφαιρικό V12 απόδοσης 785 PS με ηλεκτροκινητήρα 48V που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων και προσθέτει επιπλέον 34 PS. Αντί για μπαταρία ιόντων λιθίου χρησιμοποιεί υπερπυκνωτή, οπότε ολόκληρο το υβριδικό σύστημα ζυγίζει μόνο 34 kg, προσφέροντας αναλογία 1,0 kg/PS. Συνολικά, το αυτοκίνητο πετυχαίνει 2,0 kg/PS.

Η συνδυαστική απόδοση σκαρφαλώνει στους 819 PS δίνοντας στη Sián Roadster (και την αντίστοιχη Sián) τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου που έχει βγει μέχρι στιγμής από το εργοστάσιο της Sant'Agata. Η Lamborghini ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9" (-0,1" σε σχέση με την κλειστή έκδοση) και τελική ταχύτητα άνω των 350 km/h.

Lamborghini Sian Roadster

Σε σχέση με την κλειστή έκδοση, και εκτός από την προφανή απουσία οροφής, η Sián Roadster έχει ανασχεδιασμένο άνω τμήμα της ουράς με νέο διάφανο κάλυμμα για τον κινητήρα και αεροδυναμικό τελείωμα στις αψίδες πίσω από τα προσκέφαλα των επιβατών. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι γνώριμη με αιχμηρό σχεδιασμό για το φουτουριστικό αμάξωμα που είναι εμπνευσμένος από τις δημιουργίες του Marcello Gandini, με το μοτίβο Y να επαναλαμβάνεται σε αρκετά σημεία. 

Μπροστά, τα επιθετικά φώτα LED που μπλέκονται με τους αεραγωγούς παραπέμπουν στο πρωτότυπο Terzo Millennio,, το προφίλ διατηρεί τοξωτό σχήμα που χαρακτηρίζει όλες τις Lamborghini ενώ πίσω η αεροτομή έχει πλευρικά πτερύγια, τα τριπλά φώτα ξεπροβάλουν από τις εσοχές ενώ ο μεγάλος διαχύτη φιολξενεί δύο εξάγωνες απολήξεις της εξάτμισης.

Lamborghnini Sian Roadster

Κάθε ένας από τους 19 τυχερούς ιδιοκτήτες θα μπορεί να διαμορφώσει την δική του Sián Roadster με τη βοήθεια των Ad Personam και Lamborghini Centro Stile.

Το αυτοκίνητο της παρουσίασης είναι βαμμένο στην απόχρωση Blu Uranus που σύμφωνα με την εταιρεία απεικονίζει το μπλε του ουρανού και το πράσινο από τα λιβάδια συμβολίζοντας ελευθερία και οδηγική ευφορία. Αυτό συνδυάζεται με ζάντες σε Oro Electrum, ένα χρώμα που συμβολίζει τον εξηλεκτρισμό, το οποίο συναντάμε επίσης στο αεροδυναμικό πακέτο (σπλίτερ, μαρπσιέ κτλ). 

Στην καμπίνα βρίσκουμε λεπτομέρειες σε Blu Glauco και αλουμινένια στοιχεία σε Oro Electrum. Επιπλέον, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι με τη βοήθεια 3D Printer επιτρέποντας την εκτύπωση των αρχικών του πελάτη.

Η Lamborghini δεν αναφέρει την τιμή της Sián Roadster όμως είναι σίγουρο πως μιλάμε για ένα ποσό που θα ξεπερνά τα  $3,6 εκατομμύρια που κόστιζε κάθε μία από τις 63 κλειστές εκδόσεις λόγω του ακόμα μικρότερου αριθμού παραγωγής (19).

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube