Επίσημο: BMW 2 Series Gran Coupé [video]

Επίσημο: BMW 2 Series Gran Coupé [video]

Τετράθυρο κουπέ βασισμένο στην πλατφόρμα της 1 Series με ισχύ έως και 306 PS στην κορυφαία έκδοση M235i xDrive.

Η BMW παρουσίασε τη νέα 2 Series Gran Coupe η οποία συμπληρώνει την οικογένεια μικρομεσαίων μοντέλων της δίπλα στην 1 Series, την 2 Series Coupé και 2 Series Active Tourer. Αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά Gran Coupé (4θυρο κουπέ) που παρουσιάζει η BMW κάτω από τις αντίστοιχες εκδόσεις των 4 Series, 6 Series και 8 Series.

Από πλευράς ανταγωνισμού, η 2 Series Gran Coupe θα τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από την Mercedes-Benz CLA Coupé που επίσης μοιράζεται την αρχιτεκτονική της αντίστοιχης Mercedes-Benz A-Class.

BMW

Σε αντίθεση με την πισωκίνητη 2 Series Coupé, η έκδοση Gran Coupé είναι προσθιοκίνητη και βασίζεται στην πλατφόρμα της 1 Series. Σχεδιαστικά, αυτό είναι εμφανές στις αναλογίες με μεγάλο εμπρός πρόβολο και καμπίνα μετατοπισμένη προς τα εμπρός.

Το μήκος του μοντέλου είναι 4.526 mm (+207 mm σε σχέση με την 1 Series), το πλάτος του 1.800 mm (+1 mm) και το ύψος 1.420 mm (-14 mm), με το μεταξόνιο να παραμένει στα 2.670 mm.

BMW

Η μάσκα της 2 Gran Coupé παραπέμπει στο 5θυρο αδερφάκι της όμως έχει φαρδύτερη και χαμηλότερα τοποθετημένη kidney grille, πιο μακρόστενα φωτιστικά σώματα LED με σκαλοπάτι και σημαντικά μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Η νέα ουρά έχει έντονη κλίση της οροφής, ενσωματωμένη αεροτομή στο τελείωμα, λεπτά και οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα LED που αυξάνουν οπτικά το πλάτος και ένα μεγάλο προφυλακτήρα με πλευρικές εσοχές που θυμίζει κουπέ SUV.

Η κορυφαία έκδοση M235i xDrive ξεχωρίζει από τις ζάντες 19", τη διαφορετική διαμόρφωση της γρίλιας, τα πλαίσια στις εισαγωγές αέρα, την προέκταση της αεροτομής και τις τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

BMW

Αρχικά, η 2 Series Gran Coupé θα διατεθεί στην Ευρώπη με τρεις εκδόσεις κινητήρα:

  • 218i - 1,5 λίτρων με απόδοση 140 PS σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο επτά σχέσεων.
  • 220d - 2,0 λίτρων με απόδοση 190 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.
  • M235i xDrive - 2,0 λίτρων Twin Power Turbo με 306 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, τετρακίνηση xDrive και στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen στον εμπρός άξονα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9" (4,8" με το πακέτο M Performance) και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Η έκδοση εξοπλίζεται με φρένα M Sport, ανάρτηση M Sport (χαμηλωμένη κατά 10 mm) και το σύστημα πρόσφυσης ARB της BMW. Προαιρετικά διατίθεται και ενεργή ανάρτηση με σύστημα VDC και λειτουργίες Comfort ή Sport.

BMW

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, καθώς το μοντέλο μοιράζεται το ταμπλό με την 1 Series. Εκεί βρίσκουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής έως και 10,25" και προαιρετικό head-up display 9,2". Σύμφωνα με την BMW, η Gran Coupé προσφέρει επιπλέον 33 mm χώρο για τα γόνατα και περισσότερο χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών σε σύγκριση με την Coupé. Ο χώρος αποσκευών είναι 430 λίτρα με διπλό πάτωμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Από πλευράς εξοπλισμού, το μοντέλο διαθέτει πέντε πακέτα (Luxury Line, Sport Line, M Sport κ.ά.) σε συνδυασμό με πολλές ακόμα επιλογές εξατομίκευσης από την BMW Individual και τα προαιρετικά εξαρτήματα M Performance Parts.

Η BMW 2 Series Gran Coupé θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Los Angeles ενώ θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από τον Μάρτιο του 2020. Η τιμή στη Γερμανία θα ξεκινά από τις €31.950 για την 218i, από τις €39.900 για την 220d και από τις €51.900 για την κορυφαία M235i xDrive.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube