Επίσημο: Νέα BMW 8 Series Gran Coupé

Επίσημο: Νέα BMW 8 Series Gran Coupé

H 8 Series με δύο παραπάνω πόρτες γίνεται Gran Coupé, σε μια πιο πρακτική και φιλόξενη έκδοση, αλλά και πιο ισορροπημένη σιλουέτα από την «άγαρμπη» κουπέ. Διαθέσιμη με τρία μοτέρ.

Ύστερα από το ακούσιο «λανσάρισμα» με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο web, η 8 Series Gran Coupé πήρε στην επικοινωνία της και την επίσημη διάσταση. Έτσι και επισήμως πλέον, η οικογένεια της 8άρας ολοκληρώθηκε με αυτή την 4θυρη μπερλίνα που συμπλήρωσε την γκάμα των κουπέ και καμπριολέ.

Η 8 Series Gran Coupé λοιπόν παίρνει τη σκυτάλη από την 6 Series Gran Coupé, αντιπροσωπεύοντας τους Βαυαρούς στην εμπορική μάχη απέναντι στα Audi A7, Mercedes-Benz CLS και Porsche Panamera. Πιο μακριά, καθώς το μήκος φτάνει τα 5,08, ξεπερνά κατά 23 ολόκληρα εκατοστά την κουπέ, ούσα και πιο ψηλή κατά έξι πόντους, στα 1,41 m. Έτσι στο εμπρός βρίσκουμε τα «κωνικά» φανάρια, τραβηγμένα προς τα πίσω, και μια γρίλια με δύο μεγάλα ρουθούνια που σχηματίζουν αιχμές στις εξωτερικές άκρες τους.

BMW 8 Series Gran Coupé
Πίσω, υπάρχουν φανάρια σχήματος «L». Οι αλλαγές λοιπόν αφορούν το μεσαίο τμήμα του αυτοκινήτου, με τις δύο παραπάνω πόρτες. Προσθήκη που έρχεται να αναδιαμορφώσει την πλευρική γυάλινη επιφάνεια, που ανεβαίνει στην πίσω βάση της πριν σταματήσει απότομα από ένα μικρό κάθετο «κόψιμο».

BMW 8 Series Gran Coupé

Αν και είναι προφανές ότι η προτεραιότητα έχει δοθεί στο σχεδιασμό, η Gran Coupé είναι πιο φιλόξενη από την Coupé χάρη σε ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 20 cm. Ωστόσο, η BMW τη χαρακτηρίζει ως 4+1, αναγνωρίζοντας ότι η μεσαία θέση στο πίσω κάθισμα χρησιμεύει μόνο για μικρές διαδρομές! Το δε πορτμπαγκάζ ανακοινώνεται με νετ χωρητικότητα 440 λίτρων, καθώς δεν υφίσταται πίσω πόρτα.

BMW 8 Series Gran Coupé
Απέναντι από τον οδηγό και τον συνοδηγό δεν υπάρχουν εκπλήξεις, μιας και το ταμπλό προέρχεται αυτούσιο από τις άλλες 8άρες, που όμως ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της BMW με τη μεγάλη κάθετη κεντρική κονσόλα τους.

BMW 8 Series Gran Coupé

Για το λανσάρισμά της, η 8 Series Gran Coupé θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις όσον αφορά τα μοτέρ: Για τις βενζινοκίνητες θα υπάρχει η 840i xDrive με 6κύλινδρο κινητήρα σε σειρά 340 PS και η M850i xDrive με V8 με 530 άλογα και 750 Nm 0-100 km/h σε 3,9”. Την ντίζελ γκάμα θα καλύπτει η 840d xDrive με ένα 6κύλινδρο μοτέρ 320 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο 8άρι σασμάν.

BMW 8 Series Gran Coupé

Σε όλη την Ευρώπη, έχει ήδη ανακοινωθεί η τιμή για όλες τις εκδόσεις, το βιβλίο παραγγελιών έχει ανοίξει και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Οκτώβριο. Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ακόμα ενημερώσει τον κατάλογό της που παραμένει σε ισχύ από τις 27/3. Πάντως, εκτιμούμε ότι η 840d xDrive θα ξεκινά περίπου από τις 155 χιλιάδες, ενώ μια M850i xDrive από τα 190 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube