Επίσημο: Αυτό είναι το Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid [video]

Επίσημο: Αυτό είναι το Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid [video]

Προσθιοκίνητο με 225 PS και τιμή από € 39.950 (στη Γαλλία).

Ακολουθώντας τα Peugeot 508 και 3008, το Citroën C5 Aircross αποκτά και αυτό υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση.

Ωστόσο, δεν μιλάμε για το σύστημα Hybrid4 με τους 300 PS και το e-AWD, αλλά το σύστημα με τους 225 PS και με μπροστινή κίνηση. Ακόμα όμως και αυτό αρκεί για να το χαρακτηρίσουμε ως το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της Citroën και αυτό από το οποίο θα ξεκινήσει η «ηλεκτρική επίθεση» της μάρκας.

Όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα Peugeot plug-in hybrid, το Citroën C5 Aircross Hybrid συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο PureTech βενζινοκινητήρα ισχύος 180 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW (108 PS), κάτι που μεταφράζεται σε μια συνδυασμένη ισχύ 225 PS  και μέγιστη διαθέσιμη ροπή 320 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Peugeot 3008 GT Hybrid4

Το σύστημα μετάδοσης περιλαμβάνει επίσης αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων ë-EAT8 που συνδέεται με τον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και μια μπαταρία 13,2 kWh. Αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά από το Peugeot 508 Hybrid, το οποίο έχει μπαταρία 11,8 kWh. Τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, επιτρέπει στο C5 Aircross Hybrid να καλύψει 50 χιλιόμετρα σε ηλεκτρική λειτουργία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Opel Grandland X Hybrid4 με 300 PS και τετρακίνηση!

Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες σε ένα 32 Α Wall Box με τη χρήση ενός έξτρα φορτιστή 7.4 kW. Σε μια πρίζα Green'up Legrand 14 A η φόρτιση διαρκεί 4 ώρες, ενώ σε μια τυπική οικιακή πρίζα 8 Α η φόρτιση απαιτεί 7 ώρες. Οι δύο τελευταίες απαιτούν φορτιστή 3,7 kW. Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν επίσης μια μέση κατανάλωση καυσίμου 1,7 lt / 100 km και εκπομπές CO2 39 ​​g / km. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο αριστερό μέρος του αυτοκινήτου, ενώ αυτή του ρεζερβουάρ καυσίμου στα δεξιά.

Μια άλλη λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη έκδοση (καθώς κατά τα λοιπά το αυτοκίνητο δεν διαφέρει από το «συμβατικό» μοντέλο) είναι ότι στον εσωτερικό καθρέπτη υπάρχει μια ειδική λυχνία που εκπέμπει μπλε φως όταν το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Επίσης ενδείξεις που έχουν να κάνουν με τη φόρτιση της μπαταρίας και γενικά το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προβάλλονται με νέα γραφικά τόσο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών όσο και στην κεντρική (επίσης ψηφιακή) οθόνη των 8 ιντσών.

Στις επιλογές κίνησης υπάρχει επίσης πρόγραμμα Hybrid και Sport, πέραν του αμιγώς ηλεκτρικού το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί σε ταχύτητες μέχρι 135 km/h.

Το νέο Citroën C5 Aircross Hybrid είναι διαθέσιμο στη Γαλλία με τιμή εκκίνησης τα € 39.950, με τις παραδόσεις να αναμένεται να αρχίσουν στα μέσα του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube