Επίσημο: Opel Grandland X Hybrid4 με 300 PS και τετρακίνηση!

Επίσημο: Opel Grandland X Hybrid4 με 300 PS και τετρακίνηση!

Το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Opel έχει μέση κατανάλωση 2,2 l/100 km.

Η Opel παρουσίασε σήμερα το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της, το Grandladn X Hybrid4, με το οποίο ξεκινά τη διαδικασία εξηλεκτρισμού ολόκληρης της γκάμα της μέχρι το 2024.

Το Opel Grandland X Hybrid4 κινείται με τη βοήθεια ενός υβριδικού συστήματος συνδυαστικής απόδοσης 300 PS που συνδυάζει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων (200 PS) με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης (80 kW/109 PS). Ο ένας από αυτούς βρίσκεται ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ο δεύτερος στον πίσω άξονα προσθέτοντας στο μοντέλο τη  δυνατότητα τετρακίνησης.

Opel Grandland X Hybrid4

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kWh βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα και μπορεί να φορτίσει σε 1 ώρα και 50 λεπτά μέσω φορτιστή 7,4 kW, προσφέροντας αυτονομία 50 km (WLTP). Σύμφωνα με την Opel, η μέση κατανάλωση του υβριδικού SUV είναι μόλις 2,2 l/100km ενώ οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 49 g/km CO2

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις λειτουργίες οδήγησης - Electric, Hybrid , AWD και Sport - προσαρμόζοντας τον χαρακτήρα του μοντέλου ανάλογα με τις συνθήκες. Χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με την επιλογή “Regeneration on Demand” το όχημα μπορεί να οδηγηθεί με το πεντάλ του γκαζιού δίνοντας ένα 10% στην ηλεκτρική αυτονομία.

Opel Grandland X Hybrid4

Μαζί με το μοντέλο διατίθεται φορητός φορτιστής 3,3 kW (προαιρετικά 6,6 kW) με την υποδοχή να βρίσκεται απέναντι από το ντεπόζιτο βενζίνης. Επιπλέον, μέσω της υπηρεσίας Free2Move του ομίλου PSA, ο ιδιοκτήτης θα έχει πρόσβαση σε πάνω από 85.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και ένα ειδικό σύστημα με το οποίο θα προγραμματίζει τις μετακινήσεις του λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία του μοντέλου και τα κοντινά σημεία φόρτισης.

Οι παραγγελίες του Opel Grandland X Hybrid4 θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2020. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, μέσα στους επόμενους 20 μήνες θα ακολουθήσουν αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Corsa, Zafira Life, Vivaro και Mokka X στα πλαίσια του στρατηγικού πλάνου PACE!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube