Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα Chevrolet Bolt EV και EUV

Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα Chevrolet Bolt EV και EUV

H Chevrolet παρουσίασε τα νέα ηλεκτρικά Bolt EV και EUV.

To 2016 η Chevrolet είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό Bolt το οποίο έκανε μια εξαιρετικά καλή εμπορική πορεία στις ΗΠΑ, έχοντας πουλήσει πάνω από 100.000 κομμάτια.

Σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Bolt EV, αλλά και μια νέα έκδοσή του που έχει να κάνει με το αμάξωμα και ακούει στο όνομα EUV.

ev

Το νέο Bolt EV διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα με πιο επιθετικές γραμμές, πιο λεπτά φώτα LED, απουσία γρίλιας και διαφορετικούς αεραγωγούς στον προφυλακτήρα, ενώ επεμβάσεις έχουμε και στην ουρά με πιο σύχγρονα φώτα LED και απλούστερες γραμμές στον προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό έχουμε επιλογές που υπακούουν στις τάσεις των καιρών. Εχουμε με άλλα λόγια έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια κεντρική οθόνη αφής 10,2 ιντσών στην οποία φιλοξενούνται όλες οι λειτουργίες του συστήματος infotainment. Στις λιγότερο σημαντικές λεπτομέρειες συγκαταλέγονται τα νέα καθίσματα και γενικότερα ο διάκοσμος μέσα στην καμπίνα. 

inter
Την ίδια στιγμή η Chevrolet λάνσαρε και το μεγαλύτερο από πλευράς αμαξώματος Bolt EUV, που χάρη στο μεγαλύτερο μήκος του (+152 mm) και το επίσης μεγαλύτερο μεταξόνιο (+76 mm), εξασφαλίζει σαφώς μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. 

Τόσο το Chevrolet Bolt EV, όσο και το Bolt EUV κινούνται από ένα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδει 204 PS και 360 Nm ροπής, ενώ έχει μια μπαταρία 65 kWh. 
Η τελευταία πλήρως φορτισμένη εξασφαλίζει σύμφωνα με την GM μια αυτονομία που φτάνει τα 416 km (για το μαγαλύτερο και βαρύτερο EUV η αυτονομία φτάνει τα 402km). H Chevrolet λέει ότι σε ταχυφορτιστή DC και σε χρονικό διάστημα 30 λεπτών, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί τόσο ώστε να εξασφαλίσει μια αυτονομία 160 km για το Bolt EV και 152 km για το Bolt EUV. 

euv

Προς το παρόν οι τιμές που ανακοινώνονται αφορούν στην αγορά των ΗΠΑ και είναι $31.995 και $33.995 για τις εισαγωγικές εκδόσεις των EV και EUV αντίστοιχα. Η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές καλοκαιριού. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube