node/28250

Διαθέσιμη για παραγγελίες η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Οι παραγγελίες για την κορυφαία έκδοση του ιταλικού SUV άνοιξαν και στη χώρα μας, με τιμή στα €130.000.

Η Alfa Romeo Stelvio έκανε αίσθηση στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV με τα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Με μπροστινό σύστημα που θυμίζει σπορ αυτοκίνητο σε αμεσότητα και ακρίβεια, η συνολική της αίσθηση ανεβάζει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη για τον ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210 PS Q4

Τα χαρακτηριστικά αυτά εκφράζονται στο μέγιστο βαθμό στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio, που κινείται από τον V6 των 2,9 lt με τα δύο τούρμπο τους 510 PS και τα 61,2 kgm.

Πρόκειται για τον ίδιο που χρησιμοποιεί και η αντίστοιχη έκδοση της Giulia, με την οποία άλλωστε η Stelvio μοιράζεται τα μηχανικά της μέρη. Η βασικότερη διαφορά προκύπτει από τη χρήση του συστήματος τετρακίνησης Q4, το οποίο επίσης κάνει χρήση του ενεργού Torque Vectoring στους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Με απόβαρο 1.830 kg, η αναλογία kg/PS φτάνει μόλις τα 3,6, οπότε σε συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων, η κορυφαία Stelvio πετυχαίνει 0-100 km/h σε μόλις 3,8” και η τελική της φτάνει στα 283 km/h.

Το σύστημα τετρακίνησης, τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το ενεργό Torque Vectoring συντονίζονται από το Chassis Domain Control, το οποίο δίνει συναρπαστικές σπορ ικανότητες στην κορυφαία Stelvio.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Γι’ αυτό εξάλλου και μιλάμε για το αυτοκίνητο που ανακηρύχθηκε το ταχύτερο SUV που έχει γυρίσει ποτέ στην Πράσινη Κόλαση του Nϋrburgring, με χρόνο 7’ 51” 7.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον τιμοκατάλογο που επισυνάπτεται παρακάτω, η τιμή της κορυφαίας Stelvio είναι €130.000 και οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και στη χώρα μας. Προφανώς ο εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Μεταξύ άλλων, στάνταρ είναι οι 20άρες ζάντες αλουμινίου, τα σταθερά αλουμινένια paddles για το κιβώτιο στην κολόνα του τιμονιού, οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τα καθίσματα από δέρμα και αλκαντάρα και η οθόνη TFT 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια ακόμα οθόνη, 8,8 ιντσών, μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός του συστήματος infotainment.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Alfa Romeo Stelvio σπάει το ρεκόρ των SUV στο Nϋrburgring [video]

Το μόνο ουσιαστικό στοιχείο που μένει για τον προαιρετικό εξοπλισμό είναι τα κεραμικά φρένα, που όχι μόνο έχουν καλύτερη αντοχή στη σκληρή χρήση αλλά είναι και 17 kg πιο ελαφριά από τα συμβατικά.

Όπως και όλες οι Stelvio έτσι και η Quadrifoglio διατίθεται και με ένα πακέτο που περιλαμβάνει 5ετή εγγύηση, οδική βοήθεια και χρηματοδότηση, όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε και στο site της εταιρείας.

[Πηγή: Alfa Romeo]

TAGS
node/40196

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες Peugeot After Sales

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της η Peugeot παρέχει ένα πακέτο αναβαθμισμένων υπηρεσιών τόσο για την διευκόλυνσή τους όσο και για την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου τους.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες Peugeot After Sales

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της η Peugeot παρέχει ένα πακέτο αναβαθμισμένων υπηρεσιών τόσο για την διευκόλυνσή τους όσο και για την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου τους.

1.    Online ραντεβού για σέρβις
Μέσα από τον ιστότοπο peugeot.gr, οι κάτοχοι Peugeot μπορούν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού για την συντήρηση του οχήματός τους γρήγορα και εύκολα, επιλέγοντας τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή  που επιθυμούν, την ημερομηνία και ώρα που τους εξυπηρετεί, συμπληρώνοντας το είδος εργασίας και τα στοιχεία του οχήματός τους. 

2.    Παραλαβή – παράδοση οχήματος στον χώρο του πελάτη*
Η Peugeot δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της ανά την Ελλάδα να πραγματοποιήσουν τη συντήρηση του Peugeot τους, χωρίς να απομακρυνθούν από τον χώρο τους. Η παραλαβή και η επιστροφή του αυτοκινήτου  πραγματοποιείται από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, το οποίο παραλαμβάνει και παραδίδει το αυτοκίνητο, κατόπιν συνεννοήσεως με τον πελάτη. Η υπηρεσία παραλαβής-παράδοσης ενδέχεται να περιλαμβάνει χρέωση αναλόγως της χιλιομετρικής απόστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα τα μοντέλα της Peugeot - Τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά 
  
3.    Αυτοκίνητο αντικατάστασης* 
Η Peugeot φροντίζει για την κινητικότητα των πελατών της. Για τον λόγο αυτό και κατόπιν συνεννόησης με τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή που θα αναλάβει την επισκευή ή την φανοποιεία του αυτοκινήτου, ο πελάτης Peugeot έχει την δυνατότητα παραλαβής αυτοκινήτου αντικατάστασης μέχρι το πέρας των εργασιών.

4.    Τεχνική Αναφορά μέσω video check 
Η τεχνική αναφορά μέσω video check είναι μια σημαντική  υπηρεσία για την Peugeot καθώς με πλήρη διαφάνεια ενισχύει την εμπιστοσύνη του πελάτη όσον αφορά  την συντήρηση και την επισκευή του αυτοκινήτου του. Αν κατά τη διάρκεια της συντήρησης διαγνωστεί ότι χρήζει, επισκευής ή αντικατάστασης κάποιο εξάρτημα,  ο πελάτης  λαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό (video) με λήψεις που υποδεικνύουν τις εργασίες που πρέπει να γίνουν αλλά και τα ανταλλακτικά που ενδεχομένως χρειάζεται να αντικατασταθούν. Συνοδευτικά  μία οικονομική  προσφορά αποστέλλεται προς τελική έγκριση από τον πελάτη.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται από το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του δικτύου των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Peugeot. Στο site peugeot.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν πλήθος άλλων υπηρεσιών After sales, όπως προγράμματα συντήρησης για αυτοκίνητα μεγαλύτερης ηλικίας, πακέτα συντήρησης σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, νέα προγράμματα φανοποιείας, ανταλλακτικά ανακατασκευής καθώς και πλήθος διαδικτυακών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή «ΜyPeugeot». 

*Οι υπηρεσίες, παραλαβής-παράδοσης καθώς και του αυτοκινήτου αντικατάστασης, τηρούν στο απόλυτο τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Automobile Peugeot.

[Πηγή: Peugeot]

TAGS
node/40193

Στην Ελλάδα με τιμή-έκπληξη το ηλεκτρικό Škoda Enyaq iV

Το βιβλίο παραγγελιών της ελληνικής αντιπροσωπείας για το Škoda Enyaq iV έχει ήδη ανοίξει, και η τιμή του ξεκινά χαμηλότερα απ’ ότι περιμέναμε.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Αλέξης Γαλανόπουλος Επικοινωνία

Στην Ελλάδα με τιμή-έκπληξη το ηλεκτρικό Škoda Enyaq iV

Το Škoda Enyaq iV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσεχικής φίρμας, το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, παρουσιάστηκε επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Και σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο όλων των εκδόσεών του, βάσει του οποίου ήδη δέχεται παραγγελίες, με το κόστος του να ξεκινά, απρόσμενα, κάτω από τις €30.000 –συνυπολογίζοντας και την κρατική επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Το Škoda Enyaq iV διατίθεται σε πέντε εκδόσεις με διαφορετική απόδοση και χωρητικότητα μπαταρίας για την καθεμιά. Έτσι, στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση «50», με απόδοση 148 PS (109 kW), κίνηση πίσω και μπαταρία 55 kWh, που του χαρίζουν αυτονομία 340 km (WLTP) και τελική ταχύτητα 160 km/h. Το Virtual Cockpit και το infotainment με οθόνη 10" είναι στάνταρ, όπως επίσης και οι επτά αερόσακοι, τα φώτα LED εμπρός-πίσω, ο διζωνικός κλιματισμός, οι ζάντες 18" κ.ά. Η αρχική ενδεικτική τιμή* των €35.200, με την κρατική επιδότηση πέφτει στις €29.523 για ιδιώτες αγοραστές και στις €30.942 για εταιρίες.

Οι εκδόσεις «60» και «80» του Enyaq iV είναι επίσης πισωκίνητες, με 180 και 204 PS, και μπαταρίες 62 και 82 kWh που αυξάνουν την αυτονομία τους στα 390 και 510 km, αντίστοιχα. Εκτός από καλύτερες επιδόσεις και αυτονομία προσφέρουν και πλουσιότερο εξοπλισμό, διαθέτοντας επιπλέον infotainment 13" με σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, ασύρματη φόρτιση, προγράμματα οδήγησης, ράγες οροφής, ατμοσφαιρικό φωτισμό κ.ά. Το κόστος της έκδοσης «60» πέφτει από τις €39.200 της ενδεικτικής τιμής* στις €34.458 με την επιδότηση, ενώ εκείνο της «80» από τις €45.800 στις €40.260. 

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται οι τετρακίνητες εκδόσεις του Škoda Enyaq iV. Η «80x» προσθέτει ένα μοτέρ 45 kW μεταξύ των εμπρός τροχών, πετυχαίνοντας συνδυαστική απόδοση 265 PS. Ενώ στην έκδοση vRS το μπροστινό μοτέρ είναι 75 kW, οπότε αυξάνει τη συνολική ισχύ στους 306 PS και επιτρέπει στο SUV των 4,65 m –μήκος παραπλήσιο με του Kodiaq– να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 6,2". Και στις δύο τετρακίνητες εκδόσεις η μπαταρία έχει χωρητικότητα 82 kWh και η αυτονομία φτάνει τα 460 km (WLTP).

Δείτε πώς διαμορφώνεται η τιμή κάθε έκδοσης του Škoda Enyaq iV και διαβάστε περισσότερα για τον αναλυτικό εξοπλισμό και τα χαρακτηριστικά κάθε έκδοσης στο αρχείο doc που επισυνάπτεται παρακάτω:

Έκδοση

Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής

Τιμή με επιδότηση (ιδιώτες)

Τιμή με επιδότηση (εταιρείες)

50

€35.200

29.523

30.942

60

€39.200

34.458

34.458

80

€45.800

40.260

40.300

80x

€48.200

42.369

42.700

vRS

€55.900

49.900

€50.400

*Οι τιμές είναι ενδεικτικές προς το παρόν, και πρόκειται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες.