Επίσημο: Νέο Opel Insignia Sports Tourer [video]

Επίσημο: Νέο Opel Insignia Sports Tourer [video]

Η στέισον έκδοση του Opel Insignia Grand Sport έχει κατά 100 lt μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από τον προκάτοχό της, ενώ ζυγίζει έως και 200 kg λιγότερο.

Μετά το εντυπωσιακό νέο 4πορτο Opel Insignia Grand Sport, σειρά είχε η παρουσίαση και της στέισον έκδοσής του, που ονομάζεται Insignia Sports Tourer.

Το νέο Opel Insignia Sports Tourer είναι σχεδόν εννιά πόντους μακρύτερο από το Grand Sport, με μήκος που φτάνει τα 4.986 mm, ενώ πατάει στο ίδιο μεταξόνιο των 2.829 mm. Έτσι, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται από τα 490 στα 520 lt με το πίσω κάθισμα σε όρθια θέση, ενώ με την αναδίπλωσή του υπάρχουν διαθέσιμα 1.640 lt. Νούμερο αυξημένο κατά 100 lt σε σχέση με τον προκάτοχό του, παρά τη χαμηλότερη οροφή. Το άνοιγμα της 5ης πόρτας είναι πλατύτερο, ενώ το μέγιστο ωφέλιμο μήκος, μέχρι τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, φτάνει τα 2.005 mm.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην άνεση των πίσω επιβατών, αφού έχουν 30 mm περισσότερο χώρο για το κεφάλι, 25 mm για τους αγκώνες και 27 mm για τη λεκάνη. Στις καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις του Insignia Sports Tourer οι δύο εκ των τριών επιβατών θα έχουν στη διάθεσή τους θερμαινόμενο κάθισμα, όπως άλλωστε και συμβαίνει και στο Astra Sports Tourer, ενώ η πανοραμική ηλιοροφή θα φτάνει και πάνω από το κεφάλι των πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Opel Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTi

Παρά την αύξηση των διαστάσεων σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο Insignia Sports Tourer είναι σύμφωνα με την Opel έως και κατά 200 kg ελαφρύτερο, αναλόγως έκδοσης, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνεται το ακριβές βάρος του. Άλλωστε ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε οι κινητήρες από τους οποίους θα αποτελείται η γκάμα του συμβατικού Insignia Grand Sport. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και στο Sports Tourer θα δούμε την τετρακίνηση Twinster της GKN με torque vectoring, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο Ford Focus RS, σε συνδυασμό με ένα νέο, 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Στις τεχνολογίες ασφάλειας που θα διατίθεται στο νέο Opel Insignia Sports Tourer περιλαμβάνονται τα φώτα IntelliLux LED επόμενης γενιάς, το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Keep Assist, το Rear Cross Traffic Alert για οχήματα που έρχονται από το πλάι όταν το αυτοκίνητο κάνει όπισθεν, το καπό που σηκώνεται αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό και βέβαια την υπηρεσία OnStar. Στην καμπίνα, το σύστημα infotainment IntelliLink είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ θα δείχνει και εικόνα 360 μοιρών για τον χώρο γύρω από το αυτοκίνητο.

Η επίσημη παρουσίαση του Opel Insignia Sports Tourer θα γίνει στην Έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, όμως περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά θα μάθουμε νωρίτερα, αφού μέσα στον Φεβρουάριο η Opel θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube