Main menu

Γιάννης Κουτσουφλάκης
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 - 6:39μμ

Επίσημο: Νέο τετρακίνητο Opel Insignia Grand Sport

Η Opel συμπληρώνει την γκάμα του νέου Insignia Grand Sport μια δυνατή σε πρόσφυση τετρακίνητη έκδοση με torque vectoring.

Με μόλις ένα μήνα παρουσία στην αγορά, το ολοκαίνουργιο Insignia Grand Sport κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με τον ανταγωνισμό και δη τον εθνικό έναντι του VW Passat 4ΜΟΤΙΟΝ με τετρακίνητο set-up για το οικογενειακό Opel.

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης βάρους για την οποία έχει επιδειχτεί περισσή σπουδή από τους μηχανικούς της Opel, ομοίως και για την τετρακίνητη έκδοση το Insignia, αντί να τοποθετήσουν ένα διαφορικό, έκαναν χρήση μιας πισωκίνητης διάταξης Twinster AWD (εξελιγμένης από την GKN) που περιλαμβάνει σύστημα διπλού συμπλέκτη. Μια έξυπνη εφαρμογή για να στέλνουν ροπή στον ένα ή και στους δύο τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες. Στην προκειμένη περίπτωση, το torque vectoring συμμετέχει στέλνοντας περισσότερη ροπή στον πίσω εξωτερικό τροχό όταν στρίβει σε μια στροφή, όπου σύμφωνα με την Opel καθιστά πιο κοφτερό και πιο άμεσα αποκρινόμενο το κράτημα.

Οι μηχανικοί εκεί στο Rüsselsheim λένε ότι η εφαρμογή του of torque vectoring κάνει το Insignia Grand Sport και ασφαλέστερο. Πώς; Η διαρκής κατανομή της ροπής δεν βασίζεται μόνο σε δεδομένα που παίρνει από την επιφάνεια του δρόμου, αλλά και από τη γωνία του τιμονιού και τη θέση του γκαζιού. Πρόκειται για «έξυπνη τεχνολογία» που έχει σημαντικό μέρισμα στην ευστάθεια του αυτοκινήτου, παρέχοντας στο αυτοκίνητο πιο ουδέτερη συμπεριφορά, κατά συνέπεια ευκολότερο έλεγχο από τον οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel 7 in 17: Η Opel θα λανσάρει επτά νέα μοντέλα μέσα στο 2017

Όσον αφορά αυτόν τον τελευταίο, στο νέο Insignia μπορεί να επιλέξει μεταξύ των οδηγικών ρυθμίσεων «Tour» για αυστηρό έλεγχο της εκτροπής ή «Sport» για, προφανώς, περισσότερο σπορ συμπεριφορά.

H Opel θα λανσάρει εμπορικά το νέο Insignia Grand Tour πιθανότατα τον Φεβρουάριο, ενώ το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται στη Salon de lAuto 2017, τον Μάρτιο στη Γενεύη. Το στέισον είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί αργότερα μέσα στο 2017, αν και δεν κρύβεται κάποιο μυστήριο από πίσω, καθώς το αυτοκίνητο ήδη έχει απαθανατιστεί σε έκδοση OPC Line χωρίς καμουφλάζ. Το πιο σκληροτράχηλο Country Tourer αναμένεται ομοίως μέσα στο 2017 και θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει και μια έκδοση βεριτάμπλ OPC.

[Πηγή Opel]

Κάθε αναγνώστης του drive.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία