Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Η Chevrolet αποκάλυψε επίσημα τη Corvette Z06 Convertible λίγες ημέρες πριν από το ντεμπούτο της στο New York Auto Show 2014.

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 Convertible που είναι προγραμματισμένη να ντεμπουτάρει επίσημα στις 18 Απριλίου στο New York International Auto Show 2014, χαρακτηρίστηκε από την ίδια την εταιρεία ως «το πιο ισχυρό convertible που κατασκεύασε ποτέ η Chevrolet».

Η εξωτερική εικόνα της νέας Corvette Z06 Convertible ακολουθεί τις γραμμές της κουπέ, αλλά υιοθετεί μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που μπορεί να ανοίγει και να κλείνει εν κινήσει και με ταχύτητα μέχρι 50 km/h.

Χάρη στην άκαμπτη κατασκευή του αυτοκινήτου, δεν χρειάστηκαν πρόσθετες ενισχύσεις στο αμάξωμα της Z06 Convertible, όπως δήλωσε ο Tadge Juechter, επικεφαλής μηχανολόγος στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος της Z06 Convertible παρέμεινε το ίδιο ή παραπλήσιο με αυτό της Chevrolet Corvette Z06.

Αλλά και αν έχει πάρει μερικά κιλά, δεν νομίζουμε ότι οι επιδόσεις της θα επηρεαστούν ιδιαίτερα. Οπότε το αυτοκίνητο αναμένεται να βάζει φωτιά στο δρόμο, καθώς ο 6,2λιτρος LT4 V8 που κρύβει κάτω από το καπό αποδίδει μέγιστη ισχύ «τουλάχιστον» 634 PS και μέγιστη ροπή 87,8 kgm. Το μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με 8άρι αυτόματο που η Chevrolet διατείνεται ότι πετυχαίνει «κορυφαία απόκριση στην αλλαγή σχέσεων».

Σύμφωνα με τον Mark Reuss, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της GM για την παγκόσμια ανάπτυξη προϊόντος, «η Corvette Z06 Convertible είναι κορυφαίο σούπερκαρ από κάθε άποψη. Μόνο ένας μικρός αριθμός αυτοκινήτων κάμπριο στον κόσμο μπορεί να περηφανευτεί ότι διαθέτει περισσότερα από 600 άλογα και 80 κιλά ροπής κάτω από το καπό. Και ακόμα λιγότερα χρησιμοποιούν τις προηγμένες τεχνολογίες, το αεροδυναμικό ντιζάιν και παρέχουν αυτή την πηγαία οδηγική εμπειρία της Z06 Convertible».

Με τέτοιες δηλώσεις, δεν μπορούμε παρά να υποσχεθούμε ότι θα θέσουμε το δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.

[Πηγή GM] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube